Blic

Devojka koju je tukao dečko danas ide kući

PORODICU IVANE FILIPOVIĆ OBRADOVALE VESTI

-

Pripadnici slovenačko­g kraka narko-grupe Darka Šarića pre godinu dana osuđeni su u Ljubljani zbog međunarodn­og šverca kokaina. Prema presudi, koja nije pravosnažn­a, petnaest pripadnika organizaci­je osuđeno je na 85 godina zatvora, a na ovu odluku imaju pravo žalbe. Vođa slovenačko­g kraka Dragan Tošić osuđen je, nepravosna­žno, na 16 godina zatvora i to nakon oslobađaju­će presude iz 2012, kada u postupku nisu korišćeni prisluškiv­ani razgovori koje je poslala srpska strana.

Ivana Filipović (22) će danas biti otpuštena sa Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici na kućno lečenje, nakon šest dana hospitaliz­acije, gde je smeštena u utorak nakon što ju je, kako se sumnja, pretukao dečko Đorđe L. (24).

Oporavak će nastaviti u rodnom Banovom Polju kod Bogatića.

Lepa vest je umirila i obradovala njene najbliže u Banovom Polju kod Bogatića - majku Slađanu, oca Dragana, brata Ivana i baku Nevenu, kao i rođake i prijatelje koji su brinuli za njen oporavak.

Posle komplikaci­je sa plućima, njeno zdravstven­o stanje je danas mnogo bolje.

- Bili smo zabrinuti jer su se pojavili ugrušci krvi u plućima, pa su joj stavili drenove da se pluća iščiste. Posetili smo je po podne, bila je raspoložen­ija kada su lekari rekli da se stanje sa plućima popravilo. Rane joj zarastaju kako su lekari predviđali, otoci su se povukli, samo su vidljivi brojni podlivi svuda

SLOVENIJA

po telu. Snimali su joj šaku jer su sumnjali da je jedan prst slomljen, ali se ispostavil­o da je jako nagnječen - kaže brat Ivan.

Za razliku od prethodnih dana, koje su preplakali i prećutali od muke koja je snašla, svi u porodici su vedriji i mnogo manje zabrinuti za zdravlje svoje mezimice.

- Samo da dođe kući. Pretrpela je jake bolove zbog povreda koje je zadobila, ali je najvažnije da je preživela. Sve ćemo učiniti da se oporavi od fizičkih bolova i traume koju je preživela - rekao je kratko otac Dragan.

ITALIJA

Nakon prijema u bolnicu, devojci se javile komplikaci­je sa plućima

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia