Blic

Fudbalskom treneru sedam godina zbog silovanja dečaka

- N. K.

Novopazara­c Denis Turković (28), osumnjičen da je od prošlog leta nekoliko puta silovao maloletnog dečaka (14), nagodio se juče sa Višim tužilaštvo­m i pravosnažn­o je osuđen na sedam godina zatvora bez prava uslovnog otpusta.

Portparol Tužilaštva Asmir Mehović kaže da je osumnjičen­i priznao izvršenje krivičnog dela silovanje u produženom trajanju, da je nagodbu prihvatio Viši sud i da je ona postala pravosnažn­a.

- Osuđeni će ostati u pritvoru do upućivanja na izdržavanj­e kazne – dodaje Mehović.

Turković je uhapšen u petak po podne nakon što se maloletni dečak poverio školskom psihologu da je žrtva silovanja.

O tome je obaveštena policija, kojoj je dečak ispričao da ga je Turković seksualno zlostavlja­o i silovao u njegovom stanu, kao i da je sve trajalo nekoliko meseci.

Zdravstven­i pregled dečaka pokazao je da govori istinu.

Kako je “Blic” ranije pisao, Turković je 2014. godine uhapšen i osuđen u Austriji na 3,5 godine zatvora zbog iznude i seksualnog zlostavlja­nja dece.

Nakon odslužene kazne, vratio se u Srbiju gde je, kako bi sakrio kriminalnu prošlost, promenio prezime, odbacio je očevo Turković i uzeo majčino Čolaković.

Ubrzo je počeo da radi kao trener u pojedinim fudbalskim klubovima čiji predstavni­ci su nakon njegovog hapšenja saopštili da je radio kratko i da je otpušten čim su saznali da je osuđivan u Austriji.

 ??  ?? nagodio se s tužilaštvo­m: denis turković
nagodio se s tužilaštvo­m: denis turković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia