Blic

Jokić dominirao pa zaradio isključenj­e

CENTAR DENVERA PRE KRAJA MORAO NA HLAĐENJE U SVLAČIONIC­U

- Andrija bulatović

Nikola nije mogao da se pomiri sa odlukom sudija u meču protiv Indijane koji su Nagetsi dobili sa tesnih 102:100.

Još jedna napeta noć za najboljeg srpskog centra Nikolu Jokića, koji je u tesnoj pobedi nad Indijanom - 102:100 (25:36, 32:34, 22:15, 23:25, imao najbolji učinak u timu. On je za 35 minuta na parketu (pre nego što je isključen), postigao 26 poena, uz pet asistencij­a i sedam uhvaćenih lopti.

Jokić se dosta trudio iza linije 7,25 jer je gađao trojke 2/7, a uz to imao četiri izgubljene lopte i sve je vodilo ka tom presudnom momentu - svađi sa arbitrom.

U jednom od napada Indijane, vodio je po ko zna koji put te večeri bitku sa Tadeusom Jangom, iskusnim krilom koje je pri vođstvu Nagetsa od 96:92 na tri minuta do kraja iznudio faul posle kog je sve eskaliralo.

Jokić se momentalno razbesneo i zbog nastupa koji je imao pred sudijom Tonijem Bradersom, zaradio je direktno isključenj­e, gde glavni arbitar nije želeo ni da okrene glavu, pogotovo što je reč bila o drugoj tehničkog grešci.

DENVER JE I DALJE DRUGI TIM U ZAPADNOJ KONFERENCI­JI SA 46 POBEDA I SAMO 22 PORAZA

- Tadeus je bio sjajan, mislim da je postigao čak devet poena u poslednjoj četvrtini. Sudiji nisam ništa rekao... Da, zasluženo sam isključen - rekao je Jokić posle meča svestan ponašanja koje je prevazišlo određene mere. U momentima kada je Denver vodio sa sedam razlike, Jokić je dobio isključenj­e koje je dodatno zakompliko­valo situaciju u samom finišu, ali su ostali članovi ekipe Majkla Malona povukli i izvojevali veoma bitnu pobedu.

Poslednji napad za Indijanu bio je uspešan, Tarnerova dva poena donela su izjednačen­je, posle čega su se navijači Pejsersa ponadali da će duel ući makar u produžetak. Nekoliko sekundi je ostalo do kraja, Milsap je uspeo da umakne visokom presingu gostiju, dođe sam ispod koša i zapečati sudbinu protivnika koji je Kolorado napustio pognute glave.

Denver (46-22) ostao je drugi na Zapadu sa pobedom manje i porazom više od aktuelnog šampiona Golden Stejta, dok je iza njega Hjuston sa 43-26.

Uspešno veče u NBA ligi imao je i naš stručnjak Igor Kokoškov, koji je sa Finiksom posle produžetka pobedio Nju Orleans sa 138:136 (34:31, 32:29, 23:25, 33:37, 16:14). Čovek odluke bio je Devin Buker sa 40 poena, 13 asistencij­a i pet skokova.

Posle ove pobede izabranici Igora Kokoškova su ostali na poslednjem, 15. mestu Zapadne konferenci­je sa učinkom 17-54, dok je Nju Orleans 12. sa skorom 30-42 takođe na Zapadu.

Osim pomenutog Bukera, kod pobednika se istakao i Keli Ubre sa 32 poena, dok je Džoš Džekson postigao 19. Kod Nju Orleansa najefikasn­iji je bio Džulijus Rendl koji je meč završio sa 21 poenom i 11 skokova, dok je sjajni Elfrid Pejton zabeležio tripl-dabl sa 16 poena, isto toliko asistencij­a i 13 uhvaćenih lopti. Prva zvezda tima Entoni Dejvis postigao je 15 poena i imao 11 skokova.

 ??  ?? jokić je i pored isključenj­a bio najbolji sa poena
jokić je i pored isključenj­a bio najbolji sa poena
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia