Blic

Lazić: Ne treba motiv da pobedimo komšije

KAPITEN KOŠARKAŠA CRVENE ZVEZDE PRED POČETAK PLEJ-OFA

- J. Medić

“Važno je da dobijemo prvi meč sa Partizanom. Presudiće energija, samopouzda­nje...”

U igri je bilo dosta kalkulacij­a, ali se na kraju sve svelo na očekivano - košarkaši Crvene zvezde i Partizana igraće u polufinalu plej-ofa ABA lige. Drugi par čine Cedevita i Budućnost, s tim što Zagrepčani imaju prednost domaćeg terena u potencijal­noj majstorici.

Zvezda je sezonu završila samo sa jednim porazom i u subotu od 19 sati dočekaće večitog rivala u seriji koja se završava sa dve pobede. Crno-beli su slavili u Kupu, dok je lider ABA lige oba puta bio bolji u regionalno­m takmičenju.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić kaže da je njegov tim spremna.

- Znamo svi šta nosi derbi, kako će biti, ali mislim da će imati dodatnu težinu i tenziju zbog toga što se igra u polufinalu i zbog velikog uloga. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i da u seriju uđemo kao što se i očekuje od Crvene zvezde. Sa pobedom, naravno. Dugo nije bilo derbija u plej-ofu ABA lige. Ako se ne varam, 2014. je bio poslednji, tada se još igralo na tri dobijene. Te utakmice uvek dižu i samopouzda­nje i motivaciju jer igrate protiv Partizana rekao je Lazić.

On kaže da se u ekipi ne oseća pritisak.

- Kod mene nema pritiska. Što se mlađih igrača tiče, tu smo mi stariji da iznesemo derbi uz njihovu pomoć. Tu smo da ih bodrimo, uputimo i skrenemo pažnju na neke stvari. Na primer, i da nije ova situacija, i da nije polufinale i borba za Evroligu, u derbiju nema favorita. Pobediće koncentrac­ija, želja, volja, energija... - dodao je Branko Lazić.

Priliku da pokaže kvalitet i snagu dobiće i Boriša Simanić, koji kod trenera Milana Tomića igra važnu ulogu.

- Cela liga, sve ono što smo odigrali više ne važi. Ostalo je još nekoliko utakmica do kraja, u kojima smo obezbedili prednost domaćeg terena, što nam znači. Pozivam navijače da dođu da nas podrže. Sva tri meča koja smo ove sezone odigrali protiv Partizana bila su neizvesna. Na jednu loptu. Čovek nikad ne zna šta može da se desi. Što se mene tiče, ne osećam pritisak. Dobro, možda malo razmišljam unapred, pa se unervozim, ali sve to nestaje kada sudija podbaci loptu iskren je Simanić.

 ??  ?? kapiten košarkaša crvene zvezde branko lazić kaže da on i njegovi saigrači ne osećaju pritisak
kapiten košarkaša crvene zvezde branko lazić kaže da on i njegovi saigrači ne osećaju pritisak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia