Blic

Kokezi srpsk

PREDSEDNIK FSS NA SKUPŠTINI U STAROJ PAZOVI DO Glavni zadaci su da se reprezenta­cija plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine, kao i kandidatur­a za dobijanje mundijala.

- Miodrag dimitrijev­ić

Većinom glasova na Izbornoj skupštini FSS Slaviša Kokeza je dobio novi četvorogod­išnji mandat na mestu predsednik­a naše kuće fudbala. Kokeza je, ujedno, bio i jedini kandidat za najvišu poziciju na koju je stigao 20. maja 2016. godine, kada je zamenio Tomislava Karadžića. Njegov mandat na čelu našeg fudbala je juče i zvanično produžen do 2023. godine jer je na Izbornoj skuštini dobio poverenje 68 prisutnih delegata u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

I pre zakazivanj­a Izborne skupštine bilo je jasno da Kokeza neće imati rivala. Za vreme njegovog mandata izboren je odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji, prvo učešće na Mundijalu posle osam godina. Takođe, mlada reprezenta­cija je otišla na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu, a “orlovi” su u novofomira­nom takmičenju Ligi nacija zauzeli prvo mesto u C ligi i tako se preselili u kvalitetni­ji rang.

Na osnovu rezultata, mora se reći da je Kokeza bio uspešan kao predsednik Saveza jer je preuzimanj­em funkcije pre tri godine najavio da je prioritet njegovog programa odlazak na najveće takmičenje.

- Posebno bih pozdravio goste iz FIFA i UEFA i gospodina Maljkovića. Plasman reprezenta­cije na Mundijal je nešto što bih posebno pomenuo. Posle tri velika takmičenja smo izborili plasman na Svetsko prvenstvo kao prvi u grupi. Da bi se fudbal razvijao, učinićemo sve da stvorimo najbolje uslove za reprezenta­ciju kako bi se plasirala na Evro. U Ligi nacija je selekcija pokazala visok kvalitet i otvorila vrata da se i na ovaj način plasira na

 ??  ?? slaviša kokeza, žarko zečević i božidar maljković
slaviša kokeza, žarko zečević i božidar maljković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia