Blic

Neka se “orlovima” ponovi Liga nacija

SRPSKI FUDBALERI SE DANAS OKUPLJAJU U STAROJ PAZOVI

-

Pre Portugala (25. mart) i starta kvalifikac­ija za EP 2020. godine, u sredu ćemo odigrati prijateljs­ku utakmicu s Nemačkom u Volfzburgu.

“Operacija Evropsko prvenstvo 2020” počinje danas u Staroj Pazovi, gde će selektor Mladen Krstajić da okupi najbolje srpske fudbalere. “Orlove” pre starta u Portugalu (25. marta) očekuje i prijateljs­ki meč sa Nemačkom (20. marta) u Volfzburgu, na kojem će Krstajić imati prvu i poslednju priliku da uigra startnih 11.

Selektor je rekao da ne želi da dva meča razdvaja po važnosti i da će od svojih fudbalera tražiti maksimalan pristup.

- Meč sa Nemačkom nema takmičarsk­i karakter, ali je važan kako bi se stvorila dobra atmosfera za Lisabon - kaže Krstajić.

Očekuje se da će kvalifikac­ije za Evropsko prvenstvo početi tim koji je trijumfova­o u Ligi nacija. Takođe, Krstajić je najavio da ćemo u Volfzburgu igrati sa dvojicom napadača - Aleksandar Mitrović je siguran, dok bi priliku trebalo da dobije i Luka Jović, koji briljira ove sezone.

- U prošlosti je bilo situacija kada smo igrali sa dva napadača, protiv Nemačke je ideja da krenemo sa dva napadača, videćemo... Jedno je u klubu, drugo u reprezenta­ciji. Nije lako napraviti krupnije korekcije jer imamo jedan trening pred Nemačku - dodao je Mladen Krstajić.

Na prozivci u Staroj Pazovi će se pojaviti i četvorica fudbalera iz Superlige: golman Radnika Nikola Vasiljević, Nemanja R. Miletić, Branko Jovičić i debitant iz Čukaričkog Miroslav Bogosavac. Pod znakom pitanja je desni bek Partizana, kome je u meču sa Spartakom stradao skočni zglob. Iako se ne radi o ozbiljnijo­j povredi, pitanje je da li će borbeni Miletić biti spreman da trenira u narednih nekoliko dana. Krstajić će sačekati dijagnozu lekara pre nego što odluči da li će pozvati nekog novog fudbalera.

Na spisku su i povratnici Darko Lazović i Stefan Mitrović, kao i Sergej Milinković Savić, koji je propustio dva meča Lige nacija zbog problema s kolenom.

 ??  ?? kapiten kolarov je spremna za duele sa nemačkom i portugalom
kapiten kolarov je spremna za duele sa nemačkom i portugalom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia