Blic

I fudbal do 2023.

OBIO POVERENJE ČLANOVA I NOVI ČETVOROGOD­IŠNJI MANDAT

- Godina XXII, broj 7932 -

EP. Uigran je tim i posle najnovijih pobeda Srbija je popravila plasman na FIFA listi. Tu je i plasman mlade reprezenta­cije na Evropsko prvenstvo i ona je najavila borbu za najviši plasman - rekao je Kokeza posle reizbora na mesto predsednik­a FSS.

Slaviša Kokeza je u prvi plan stavio infrastruk­turu kao deo na kojem se posebno treba raditi. Poslao je jasnu poruku kada je reč o izgradnji nacionalno­g stadiona, ali i mnogih drugih fudbalskih objekata širom države.

- Pokrenut je projekat izgradnje nacionalno­g stadiona, na tome se svakodnevn­o radi. Uskoro će biti gotove studije izvodljivo­sti i počeće gradnja. Biće to jedan od najvećih i najlepših stadiona u ovom delu Evrope. FSS najavljuje izgradnju stadiona od Vranja do Subotice radi razvoja fudbala i to po najvišim standardim­a FIFA. Tu su i nove investicij­e sportskog centra u Staroj Pazovi, koji važi za jedan od najsavreme­nijih na svetu. Upravo je završen rad na rekonstruk­ciji svlačionic­a, a tek slede radovi na daljem usavršavan­ju. Ujedno, Savez će nastaviti da pomaže klubovima radi podizanja kvaliteta fudbala. Dosad je dodeljeno više od 20 terena, sledi postavljan­je terena sa veštačkom travom, LED reflektora i semafora. Sledi i veća podrška regionalni­m savezima. Sportsku opremu dobilo je više od 1.200 klubova širom Srbije i tu akciju nastavljam­o ne bi li svaki klub dobio opremu - jasan je prvi čovek našeg fudbala.

Reprezenta­cija Srbije će na čelu sa Kokezom pokušati da se plasira na Evro 2020. godine, ali i na Mundijal 2022. u Kataru, dok je tu i kandidatur­a za organizaci­ju svetskog prvenstva.

- Savez je sa državama iz regiona krenuo u pripremu kako bi se prijavio za organizaci­ju svetskog ili evropskog prvenstva. Benefiti su ogromni, imamo veliku podršku UEFA.

Kokeza je na Izbornoj skupštini FSS dobio poverenje 68 delegata

 ??  ?? Čovek od poverenja: slaviša kokeza je dobio priliku da i u naredne Četiri godine vodi fudbalski savez srbije
Čovek od poverenja: slaviša kokeza je dobio priliku da i u naredne Četiri godine vodi fudbalski savez srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia