Blic

Počelo je! Botas slavio u Melburnu

-

Konačno, počela je nova sezona Formule 1 koju je otvorila trka u Albert parku u Australiji, a slavio je vozač Mercedesa Valteri Botas sa vremenom 1:25.27,325, čitavih 20 sekundi ispred klupskog kolege Luisa Hamiltona. Na podijum je uspeo da se popne i Holanđanin Maks Verštapen i tako osvoji veoma važne bodove na startu za ekipu Red bul, dok je Ferari zauzeo četvrto i peto mesto - Sebastijan Fetel i Šarl Lekler.

Botas je imao trku karijere jer ne samo što je pobedio, već je imao najbrži krug od svih, pa je tako zaradio bod više (26). Odmah na startu je Finac zaobišao drugara iz boksa, aktuelnog prvaka, i tu prednost je uspeo da zadrži do samog kraja, a usput da je povećava iz kruga u krug.

- Uživao sam u trci, a to ne bi bilo moguće bez sjajnog vozila. Na početku se radilo o kontrolisa­nju trke, ali sam posle pet, šest, sedam krugova video da stičem prednost. Znao sam da mogu to da uradim, radio sam to i pre, činilo se prilično lako. Najbrži krug je novo pravilo, a kako sam imao jak tempo, morao sam to da pokušam. Mnogo sam srećan, ne mogu da dočekam narednu trku naveo je Botas.

Takođe, bodove su osvojili i Kevin Magnusen iz Hasa na šestoj poziciji, te Niko Hulkenberg iz Renoa, Kimi Raikonen iz ekipe Alfa Romeo, Lens Strol iz Rejsing Pointaoa, 10. kroz cilj je prošao Danil Kvjat, pilot ekipe Toro roso.

Naredna trka u šampionatu na programu je 31. marta za Veliku nagradu Bahreina.

 ??  ?? postolje: hamilton, botas i verštapen
postolje: hamilton, botas i verštapen

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia