Blic

Milojević na Banjici do prve „stotke“u Zvezdi

CRVENO-BELI FUDBALERI BEZ PROBLEMA U GOSTIMA POBEDILI RAD (3:0) Trener crveno-belih je protiv „građavinar­a“jubilarni 100. put sedeo na klupi šampiona, a navijači se nadaju da će „Supermen“ostati još dugo na „Marakani“.

- Časlav vuković

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pohod ka odbrani titule prvaka Srbije, jer su u 27. kolu Superlige u gostima savladali Rad sa 3:0 pogocima mladog napadača Dejana Joveljića i El Fardua Bena. Na taj način su uveličali jubilej trenera Vladana Milojevića, koji je 100. put sedeo na klupi prvaka Srbije.

Crveno-beli su u nezadrživo­j seriji, gotovo dve sezone ne znaju za poraz, a na Banjici su došli do trećeg vezanog prvenstven­og trijumfa.

Dileme oko konačnog pobednika nije bilo, jer je Zvezda bila mnogo bolja tokom celog meča, stvarala je šanse pred golom čuvara mreže „građevinar­a“Markovića i samo se postavljal­o pitanje kada će prvi put na meču uspeti da ga savladaju.

Odolevao je Rad na startu meča i njihov bedem je izrdžao do 20. minuta, kada su crveno-beli uspeli da slome otpor gradskog rivala. U ulozi egzekutora je bio supertalen­tovani napadač prvaka Srbije Dejan Joveljić, koji je pokazao da je budućnost Zvezde. Uostalom, ove nedelje je sa klubom iz Ljutice Bogdana i produžio ugovor.

Joveljić je mrežu tima sa Banjice pogodio nakon pravog karambola pred protivničk­im golom. Najpre je posle kornera probao Branko Jovičić sa ivice šesnaester­ca, ali nije to dobro uradio, pa se nakon njegovog udarca lopta odbila do Pavkova. Nije ni korpulentn­i napadač uspeo da postigne gol, ali jeste Joveljić, koji se najbolje snašao za prednost crveno-belih.

I mogli su fudbaleri Zvezde Marković 6, Šipčić 6, Jovanović 5,5, Stević 5,5, Tričković 5, Tanović 5 (od 69. Kasalica 6), Bainović 6, Ilić 5 (od 46. Živković 6), Petrović 6, Veselinovi­ć 5,5 (od 82. Busnić -), Trifunović 6. da u finišu poluvremen­a dupliraju prednost i na taj način praktično overe pobedu. Pokušao je Ben u 43. minutu, 60 sekundi kasnije je sreću okušao i Pavkov, no „građevinar­i“su nekako uspeli da otklone opasnost i tako sačuvaju kakvu-takvu šansu u drugom poluvremen­u.

Ta šansa je iščezla u 53. minutu, kada je Joveljić drugi put na meču matirao golmana protivnika Markovića. Ovoga puta je krunisao odličan centaršut Stojkovića, odlično se zagradio i lako je sa pet, šest metara pogodio dalji ugao.

Rad je pokušao da smanji prednost crveno-belih, no u tome nikako nije uspevao... Sa druge strane, Zvezda je sve kontrolisa­la na terenu i čekala je šansu da ugrozi protivnika. Šansu je dočekala u 87. minutu, kada je Ben izašao sam pred Markovića i postavio je konačnih 3:0.

Crveno-beli su posle ove pobede ostali na sedam bodova ispred drugoplasi­ranog Radničkog, dok večitom rivalu Partizanu beži čak 24 boda.

 ??  ?? doneo pobedu zvezdi protiv rada: dejan joveljić
doneo pobedu zvezdi protiv rada: dejan joveljić
 ??  ??
 ??  ?? vladan milojević
vladan milojević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia