Blic

OD NAPRETKA DO MALATJE

- PETAR LAZIĆ

DVORANA „ALEKSANDAR NIKOLIĆ” dobija novo ruho. Radovi su počeli još krajem juna, a Goran Vesić, zamenik gradonačel­nika Beograda posetio je „Pionir” da bi se uverio dokle se stiglo sa

“Mislio sam da je zvezdaš zbog Darka Pančeva, ali se ispostavil­o da sam pogrešio”, rekao je za “Blic” napadač turskog kluba i bivši reprezenta­tivac Makedonije.

rekonstruk­cijom hrama košarke.

Dvorana „Pionir“će dobiti potpuno novi, profesiona­lni parket, novi centralni semafor i koševe, nove teleskopsk­e tribine, a zamenom postojećih stolica, kapacitet sedećih mesta biće povećan na preko 8.000, čime će biti ispunjeni zahtevi međunarodn­ih federacija.

Vesić je prilikom posete otkrio kada će radovi biti gotovi.

- Radovi će biti završeni do kraja septembra, odnosno do početka nove takmičarsk­e sezone u košarci, a ova najveća rekonstruk­cija otkako je ova dvorana sagrađena će koštati tačno 219.152.182,80 dinara - rekao je zamenik gradonačel­nika Goran Vesić.

Prvog dana jula Adis Jahović je iz Konjaspora pojačao Malatju, protiv koje će fudbaleri Partizana igrati dvomeč u trećoj rundi kvalifikac­ija za Ligu Evrope. Bivši makedonski reprezenta­tivac je u novi tim stigao kao veliko pojačanje, a uložen novac i poverenje već je počeo da opravdava pošto

Podsetimo, u narednoj košarkaško­j sezoni Crvena zvezda će igrati u dvorani „Aleksandar Nikolić” i to samo mečeve u ABA i Superligi. Duele u Evroligi, crveno-beli će igrati u Areni.

Partizan će, takođe, sve svoje mečeve igrati u najvećoj hali na Balkanu.

Prema planu, biće uređen i plato ispred poznate beogradske dvorane na kome će biti otkrivena bista Aleksandra Nikolića, košarkaško­g stručnjaka po kome je hala dobila je u obe utakmice protiv ljubljansk­e Olimpije postigao po gol i tako bio ključan igrač svog tima za plasman u dalji tok evropskih kvalifikac­ija.

Turski klub spreman je za dvomeč sa crno-belima, igrači Malatje i stručni štab znaju dosta toga o Partizanu, Adis Jahović je rođen 18. marta 1987. godine u Skoplju. Igrao je za mlađe kategorije ekipe Makedonija Đorče Petrov, dok je profesiona­lnu karijeru počeo u Napretku iz Kičeva. Sa 18 godina je prešao da živi i igra u Bosni i Hercegovin­i, gde je nosio dresove Željezniča­ra, Veleža i Sarajeva. Igrao je još i za Vil, Cirih, Poltavu, Rijeku, Krila Sovjetov, Gectepe, Konju i sada Malatju. Za reprezenta­ciju Makedonije odigrao je 15 mečeva i postigao tri gola. ime 2016. godine. kako o istoriji i navijačima tako i o ekipi koja igra pod dirigentsk­om palicom Save Miloševića.

- U Malatji znaju o Partizanu pošto se radi o jednom od najjačih klubova sa prostora stare Jugoslavij­e. Poznato im je ime. U klubu veruju da možemo da prođemo u plej-of, napravljen­a je fina ekipa sa novim trenerom i ambicije su velike. Analiza je odrađena i znamo koji su Partizanov­i kvaliteti, kao i da opasnost preti od Zorana Tošića i Sejdube Sume. Mislim da će to biti dobrih fudbalskih 180 minuta - počeo je priču za “Blic” Adis Jahović. Otac napadača Malatjaspo­ra Halit Jahović će u četvrtak prvi put morati da navija protiv kluba koji voli. - Iskreno, nisam pratio puno srpske klubove, ali dobro znam šta je večiti derbi. Najveći balkanski derbi, a silom prilike više znam o crnobelima pošto moj otac navija za Partizan. Nedavno mi je rekao: “Moram prvi put da navijam protiv mog Partizana

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia