Blic

Rosi: Plakao sam zbog Federera

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Ekipa Stalea Solbakena ima šest pobeda iz šest mečeva, dok se na “Marakani” čeka da proradi El Fardu Ben, koji je i dalje bez gola u kvalifikac­ijama.

Zamislite situaciju da Partizan kritikuje rad Superlige jer nije dozvolila Crvenoj zvezdi da odloži meč domaćeg šampionata pred nastavak evropskih kvalifikac­ija? Ili, obratno, da su crveno-beli na strani večitog rivala? Nemoguće, složićete se?

Upravo se tako nešto dogodilo u Danskoj, gde je trener Sonderijsk­e, Glen Ridersholm, rekao da je sramota da Kopenhagen mora da odigra dva meča u četiri dana. Kopenhagen je u subotu pobedio Sonderijsk­u sa 2:1, a već u utorak gostuje Crvenoj zvezdi u trećem kolu kvalifikac­ija za Ligu šampiona.

- U celoj Evropi se odlažu mečevi, samo ne kod nas. Kopenhagen je zaslužio da svi stanemo uz njega jer on predstavlj­a i danski fudbal. Svi ćemo da profitiram­o od rezultata koje pravi u Evropi. Zato nije optimalno da imaju dva gostovanja u četiri dana. Superliga je pogrešila - rekao

je Glen Ridersholm.

Trener Kopenhagen Stale Solbaken zahvalio se kolegi na podršci i dodao je da Crvena zvezda ima prednost u dvomeču.

- Srpski klub je favorit. Prošle sezone je igrao grupnu fazu Lige šampiona i to sve govori o njihovom kvalitetu. Biće izuzetno teško. Važno je da preživimo prvi meč jer je Zvezda puno bolja na svom terenu nego u gostima. Nadam se i da nam više neće odlaziti igrači. Ostali smo bez dosta važnih fudbalera u prelaznom roku i verujem da neće biti iznenađenj­a

- pojasnio je Solbaken.

Hrvat u redovima Kopenhagen­a Karlo Bartolec se ne slaže sa trenerom.

- Znam da je Zvezda neugodan domaćin, čuo sam priče o čuvenom tunelu na LEGENDARNI VALENTINO ROSI kaže da je jedva preživeo finale Vimbldona u kojem je Novak Đoković posle maratona pobedio Rodžera Federera.

- Veliki sam Rodžerov fan i plakao sam zajedno sa svojim prijatelji­ma kada se igralo finale Vimbldona. Mislili smo da je sve gotovo kada je imao dve meč lopte

„Marakani“, u kojem su i igračima Liverpula zaklecala kolena. Ali, mene to ne može da impresioni­ra. Jedva čekam da i to doživim. Prošle godine s Nordsjilan­dom sam igrao u Beogradu protiv Partizana i tada su mi zviždali, pa sam već naviknut na tamošnji ambijent. Mislim da su nam šanse podjednake i da sve zavisi od prvog meča u Beogradu. Ako se vratimo sa dobrim rezultatom, vidim nas u plej-ofu - dodao je Bartolec.

Zvezda je odložila meč sa Voždovcem koji je trebalo da se odigra u subotu jer je trener Vladan Milojević smatrao da je njegovim igračima bio potreban odmor posle šest utakmica

u 22 dana. i velika je šteta što je izgubio od Đokovića rekao je Rosi.

On je naveo da je Švajcarac poklekao pred najboljim na svetu, baš kao i svojevreme­no na US Openu, kada je takođe prokockao Dobra vest je da se ulaznice prodaju odlično i da se u utorak očekuje više od 40.000 navijača na “Marakani”. Dvomeč sa Helsinkije­m je pokazao i slabosti u igri crveno-belih u kojoj sve zavisi od Marka Marina. Kapitenu će protiv Kopenhagen­a biti potrebna pomoć saigrača, pre svih El Fardua Bena koji je neprepozna­tljiv u novoj sezoni. Prethodne je nosio Zvezdu do grupne faze Lige šampiona, dok je ove upisao samo jednu asistencij­u, bez gola iako je šutirao čak 11 puta. Problem je što su samo tri šuta išla u okvir gola.

Više se očekuje i od iskusnog Mirka Ivanića, koji je u revanšu u Finskoj počeo sa klupe.

- Spremamo se, imamo brojne analize koje nam pomažu da što bolje upoznamo protivnika. Jedna utakmica u Beogradu neće rešiti sve, trudićemo se tokom svih 180 minuta da pokažemo da smo bolja ekipa i da obradujemo naše navijače plasmanom u plej-of Lige šampiona, a samim tim i da dobijemo šansu da u četvrtom kolu ponovimo prošlogodi­šnji uspeh. Kopenhagen je sastavljen od nekoliko danskih reprezenta­tivaca, kao i od internacio­nalaca i sigurno je da su oni ozbiljan protivnik, ali mi znamo šta se od nas očekuje i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo izjavio je Ivanić. dve meč lopte. - Đoković je veoma jak. On je poput zida, nikada ne greši. Ovo je poseban trenutak u tenisu, da imamo u isto vreme tri vrhunska igrača poput Đokovića, Federera i Rafaela Nadala. Nikada ranije se nije ništa slično desilo, možda se nikada više i neće ponoviti. Slično je i u fudbalu, kao Ronaldo i Mesi, samo nema trećeg - iskreno je dodao Rosi.

 ??  ??
 ??  ?? novak Đoković je jak, on je poput zida, kaže legenda moto-sporta
novak Đoković je jak, on je poput zida, kaže legenda moto-sporta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia