Blic

Selektor Aleksandar Đorđević obećao Srbima na KIM

- VLADAN TEGELTIJA

Uz vašu pomoć, uz božiju pomoć nadamo se da ćemo se vratiti sa peharom. To će biti i vaše odličje, rekao je trener naših najboljih košarkaša.

Delegacija Košarkaško­g saveza Srbije, u kojoj su bili selektor Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović i Dejan Tomašević, posetila je opštinu Leposavić.

Posetu su otpočeli obilaskom prostorija zgrade

opštine. Posle razgovora sa gradonačel­nikom, obišli su manastir Sv. Vasilija Ostroškog koji se nalazi u opštini. Nakon kraćeg zadržavanj­a u hramu, posetu su završili na školskom terenu osnovne škole Leposavić, gde su otvorili gradski turnir u malom fudbalu „Prijateljs­tvo 2019” koji se tradiciona­lno održava svake godine.

Njih su dočekale pune tribine ne samo građana Leposavića, već i građana susednih gradova. Oko 2.000 ljudi je bilo prisutno, a tom prilikom je intonirana i himna Srbije. Predrag Danilović, predsednik KSS, istakao je:

- Hvala vam, građani Leposavića. Ja sam ovde prvi put i prelepo se osećam. Ono što ja mogu da vam poručim kao bivši sportista jeste da se družite i uživate u turniru, to je drugarstvo koje stičete za ceo život. Želim vam pre svega da se lepo zabavite i

da slušate trenere - dodao je Danilović.

Selektor Đorđević bio je vidno uzbuđen.

- Izuzetno sam ponosan što sam ovde, hvala vam na pozivu, hvala i na ljubavi i podršci koju nam pružate. Uz vašu pomoć, uz božiju pomoć nadamo se da ćemo se vratiti sa medaljom. To će biti i vaše odličje. Peške ću vam pehar doneti od Jarinja do Leposavića - poručio je Đorđević.

Emocije nije skrivao ni generalni sekretar Dejan Tomašević, koji je poručio da se glas Srba sa Kosova mora čuti kako bi i narod u ostatku zemlje čuo sa kakvim se problemima suočavaju.

- Znamo koliko našem narodu znači kada osvojimo neku medalju i potrudićem­o se da to bude i ovog puta, a siguran sam da će svi reprezenta­tivci na čelu sa selektorom i svima nama vrlo rado prihvatiti da taj pehar donesemo u Leposavić rekao je Tomašević.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia