Blic

BOLNICA SE TRESE KADA SINIŠA GRMI

- JELENA MEDIĆ

Trener Bolonje je bio razočaran igrom svog tima protiv Nemaca. Srpski stručnjak nastavlja lečenje od leukemije i veruje da će 25. avgusta biti na klupi za prvi meč Serije A.

Bez obzira što su kilometrim­a daleko od trenera, fudbaleri Bolonje su dobili žestoke packe od Siniše Mihajlović­a posle poraza od Kelna (3:1). Srpski trener je i dalje u bolničkom krevetu, prima terapije za leukemiju, ali ga to ne sprečava da vodi treninge i da muštra igrače kada to zasluže, kao u lošoj igri protiv nemačkih “jarčeva”.

Kako piše italijansk­a „Republika“pozivajući se na svoj izvor, tresla se cela bolnica od Mihinih kritika igračima preko video-linka.

- Bili smo u drugoj sobi, večerali, ali smo njegovo vikanje čuli jako dobro. To je, ipak, dobar znak jer znači da se trener oseća dobro - rekao je izvor rimskog lista.

Da su kritike upalile, pokazale su pobede Bolonje nad Šalkeom (3:2) i Augzburgom (3:2). Miha sve kontroliše,

gleda treninge, šalje mejlove, komunicira sa igračima.

- Šef je bio baš besan posle meča sa Kelnom i to nam je jasno rekao. Zbog toga smo se potrudili na narednim utakmicama da mu damo poklon zbog kojeg će biti ponosan na nas - rekao je Roberto Sorijano, vezista Bolonje.

Mada, kako pišu Italijani, ima dana kada, ipak, Mihajlović ne može sve da isprati. Nekada se ne oseća dovoljno Bili smo u drugoj sobi, večerali, ali smo njegovo vikanje čuli jako dobro. To je znak da se trener Bolonje ipak oseća bolje dobro, a izgubio je nekoliko kilograma otkako je krenuo na hemoterapi­ju.

Kapiten Bolonje Blerim Džemaili kaže da atmosfera u ekipi nije ista kada Mihajlović­a nema na klupi.

- Naša veza sa trenerom je važna i zato nam je teško kada nije tu. Istina je da stručni štab radi dobar posao od početka sezone, ali to nije isto bez Mihajlović­a. Zvao nas je odmah posle meča sa Kelnom. Nije toliko bio razočaran rezultatom i porazom (3:1) koliko mu je teško pala igra u prvom poluvremen­u. Stalno smo kasnili i stvarno smo bili loši - priznao je Džemaili.

Švajcarski reprezenta­tivac veruje da će se Mihajlović vratiti do prvog kola

Serije A i meča sa Veronom u gostima 25. avgusta.

- Uvek se trudi da nam objasni da nije važno da li se pobeđuje ili gubi, već da je važno da se igra sa pravim stavom. Moramo ponosno da nosimo dres Bolonje. Ono što smo poslednjih meseci prethodne sezone uradili sa trenerom Mihajlović­em bilo je neverovatn­o, bilo je pravo čudo. Mihajlović je uspeo da nas ujedini i spase ispadanja, a na kraju smo završili kao deseti na tabeli. Međutim, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji jer je takmičenje u Seriji A ozbiljan izazov za Bolonju. Zato novu sezonu moramo da krenemo iz pepela, od početka, i da ne preterujem­o sa očekivanji­ma. Važno je da budemo zajedno i da idemo od meča do meča - dodao je Džemaili.

 ??  ?? siniši mihajlović­u je teško što ne može da bude uz svoju ekipu na pripremama za novu sezonu
siniši mihajlović­u je teško što ne može da bude uz svoju ekipu na pripremama za novu sezonu
 ??  ?? fudbaleri bolonje ne kriju da bi voleli da trenera mihajlović­a uskoro ponovo vide na klupi
fudbaleri bolonje ne kriju da bi voleli da trenera mihajlović­a uskoro ponovo vide na klupi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia