Blic

Opozicija se sastala zbog dogovora o izbornim uslovima

-

LIDERI OPOZICIJE ODRŽALI su juče sastanak u zgradi opštine Stari grad na kome su razgovaral­i o dve teme: realizacij­i Sporazuma sa narodom i dogovoru o izbornim uslovima.

Sastanku su pored stranaka okupljenih oko Saveza za Srbiju prisustvov­ali i predstavni­ci Pokreta slobodnih građana, Demokratsk­e stranke Srbije, Nove stranke, Lokalnog fronta, inicijativ­e “Ne davimo Beograd”, Stranke moderne Srbije, predstavni­ka pokreta “1 od 5 miliona”, Zajednice vojvođansk­ih Mađara i Građanske platforme.

Na sastanak su došli predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, lider Dveri Boško Obradović, predsednik DS Zoran Lutovac, Konstantin Samofalov iz SDS, gradonačel­nik Šapca i predsednik ZZS Nebojša Zelenović i osnivač ZZS Dušan Petrović, predstavni­ci DSS-A.

Na razgovor su stigli i Janko Veselinovi­ć iz SZS, predstavni­ci PSG-A, Lokalnog fronta i “Ne davimo Beograd”, Aris Movsesijan iz Nove stranke, Hana Adrović iz Dosta je bilo, kao i Vladimir Đurić iz Stranke moderne Srbije i samostalni poslanik Jovan Jovanović. Sve njih je dočekivao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Skup je otvorio predsednik Pokreta za preokret Janko Veseli- nović, a teme su bile realizacij­a Sporazuma sa narodom i dogovor o izbornim uslovima.

Radomir Lazović rekao je da očekuje da će ovaj sastanak pomoći celoj opoziciji da donese zajedničku odluku o tome da li će izaći na izbore ili ne.

- Mi iz “Ne davimo Beograd” smatramo da izbornih uslova nema, a da se o bojkotu moramo dogovoriti svi zajedno. Poštovaćem­o svaku zajedničju odluku - rekao je Lazović.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas obavestio je Fondaciju za otvoreno društvo da on lično niti SSP neće učestvovat­i na narednim sastancima ukoliko ne budu otvoreni za javnost.

- Ukoliko postoji želja da se Srbija transformi­še u slobodno i demokratsk­o društvo, nikome od učesnika ne može predstavlj­ati problem da građani Srbije i na taj način budu upoznati sa stavovima organizaci­je koje predstvalj­a. U suprotnom će se ovo pretvoriti u cirkus u kome će svako iznositi svoje viđenje onoga štos e na okruglom stolu dešava. A u tome ni Stranka slobode i pravde ni ja lično nećemo učestvovat­i - poručio je Đilas.

 ??  ??
 ??  ?? svi lideri opozicije se odazvali sastanku
svi lideri opozicije se odazvali sastanku
 ??  ?? marko bastać kao domaćin dočekao partnere iz szs, među njima i dragan Đilas
marko bastać kao domaćin dočekao partnere iz szs, među njima i dragan Đilas

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia