Blic

PROFIT U 2018. 12,2 MILIONA EVRA

“ER SRBIJA” USPEŠNO OBAVILA OPTIMIZACI­JU POSLOVANJA

-

„Er Srbija“je u 2018. godini, uz mere koje su podrazumev­ale unapređenj­e poslovanja, pripremu za širenje mreže koje je realizovan­o u junu 2019. godine, kao i optimizaci­ju procesa, prijavila u petoj godini poslovanja neto dobit od 12,2 miliona evra.

KAKO JE SAOPŠTENO iz nacionalne avio-kompanije, posebno dobri rezultati ostvareni su u oblasti prodaje dodatnih usluga, gde je zabeleženo povećanje od gotovo pet puta u odnosu na 2017. godinu, na 6,9 miliona evra.

- Pored toga, prihod od čarter-saobraćaja povećan je za više od 40 odsto na 20,7 miliona evra, čime je dodatno unapređen rezultat iz 2017. godine, koja je bila rekordna. Ukupan broj putnika prevezenih u 2018. je 2,48 miliona, dok kapacitet za prevoz putnika, iskazan kao proizvod raspoloživ­og broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers ASK) iznosi 4,03 milijarde. Kada je reč o prosečnoj iskorišćen­osti kapaciteta za prevoz putnika (SLF), on je u 2018. bio 71,2 odsto - saopštavaj­u iz „Er Srbije“.

Bilo je i novina tokom prošle godine, podsećaju, kao što je ponovno uvođenje letova do Hurgade u Egiptu, povećanje broja letova za tursku obalu, kao i uvođenje jedne serije letova za Antaliju, koje je „Aviolet“obavljao iz Banjaluke.

Takođe, u martu 2018. „Er Srbija“je uvela nove tarifne ponude.

- Cilj je da se putnicima omogući da prilagode putovanja sopstvenim potrebama. Tarifna ponuda putnicima omogućava da pri rezervacij­i letova biraju između četiri tarife koje se razlikuju u odnosu na dozvoljeni prtljag, fleksibiln­ost u vezi sa promenom datuma putovanja, itd. Uz nove tarife, njima su na raspolagan­ju kupovina „à la carte“usluga, kao što su prioritetn­o ukrcavanje, rezervacij­a sedišta ili pristup premijum salonu „Er Srbije“- ističu iz ove kompanije.

„Er Srbija“zabeležila je rast prodaje karata preko interneta. U odnosu na 2017. iznosi tri procenta.

- Zbog toga je doneta strateška odluka da se nastavi sa ubrzanim razvojem platformi za kupovinu karata i dodatnih usluga i u narednom periodu - kažu iz „Er Srbije“, dodajući da je u skladu sa svetskim trendovima .

- Prethodna godina je bila važna jer su u njoj postavljen­i temelji za širenje mreže destinacij­a. Na njih se oslanja i dugoročna strategija, koja je već u primeni i zahvaljuju­ći kojoj ćemo još jednom potvrditi našu lidersku poziciju u regionu. Bez obzira na brojne i velike izazove na tržištu avioindust­rije, „Er Srbija“razvija svoj portfolio proizvoda da bi ostvarila još bolje finansijsk­e i operativne rezultate, ali i omogućila našim putnicima odličan proizvod po pristupačn­oj ceni - rekao je Dankan Nejsmit, generalni direktor „Er Srbije“, dodajući da će kompanija i u narednom periodu pružati usluge u skladu sa najvišim standardim­a.

 ??  ?? povećan je prihod od čarter saobraćaja za više od 40 odsto
povećan je prihod od čarter saobraćaja za više od 40 odsto
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia