Blic

VOZAČU KOJI JE USMRTIO ŠABANA PRETI PET GODINA

Samo nekoliko meseci nakon tragične pogibije kralja narodne muzike Šabana Šaulića nemački javni tužilac podigao je optužnicu protiv osumnjičen­og za izazivanje nesreće u kojoj je život izgubio pevač tridesetpe­togodišnje­g Turčina Leventa Alsina.

- P. J., D. P.

U OPTUŽNICI STOJI da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole i da je pod dejstvom alkohola svojom „mazdom“izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini grada Gitersloha.

Šaban se 17. februara vraćao sa zakazanog nastupa, a kada je krenuo na aerodrom u Dortmundu, na njega je tada naleteo pijani Levent brzinom od 160 kilometara na sat na mestu gde je dozvoljeno 80 km/h.

Šaban je izašao iz vozila, ali se srušio posle i umro od posledica unutrašnje­g krvarenja usled pucanja aorte.

Alsin je prvo proveo tri meseca u pritvoru, a sada, kako tvrdi njegov advokat, živi u strahu na tajnoj lokaciji.

Nakon podignute optužnice, Šabanova porodica za “Blic” navodi da veruje u pravosudni sistem Nemačke, kao i da će Šaban Šaulić nakon pravosudne presude konačno moći da počiva u miru. Porodica se nada da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu zatvora od pet godina.

- Verujemo u pravosudni sistem Nemačke i nadamo se da će svi oni uraditi do kraja posao korektno i da će pravda na kraju biti zadovoljen­a. Porodica se pridružila ovoj tužbi tako da ćemo sa pažnjom pratiti slučaj i sačekati razrešenje. Očekujemo maksimalnu kaznu i da to bude svojevrsna opomena svima ostalima koji prave ovakve vrste saobraćajn­ih prekršaja - poručuje porodica Šaulić za “Blic.”

Podsetimo, saobraćajn­a nesreća u kojoj je stradao pevač Šaban Šaulić dogodila se 17. februara na autoputu u gradu Bilefeldu, kod isključenj­a za Gitersloh. U nesreći je pored Šabana Šaulića nastradao i njegov bliski prijatelj i klavijatur­ista Mirsad Kerić, dok je Šaulićev kum teško povređen. Nakon nesreće na zahtev tužioca vozač “mazde” je u februaru odveden u pritvor po hitnom postupku zbog opasnosti od bega. Međutim, Turčin je u maju prijavio adresu prebivališ­ta i on je pušten da se brani sa slobode.

 ??  ?? pijani turčin vozio kilometara na sat u trenutku kada je udario u šaulićev automobil
pijani turčin vozio kilometara na sat u trenutku kada je udario u šaulićev automobil
 ??  ?? umro nakon nesreće: šaban šaulić
umro nakon nesreće: šaban šaulić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia