Blic

Pod istragom još jedan Kotoranin

- M. B.

AMERIČKI ISTRAŽITEL­JI DOŠLI su do podataka da postoji velika sumnja da je jedan od pomoraca sa broda „MSC Gajan“na kojem je u Filadelfij­i pronađeno oko 18 tona kokaina uspeo da izbegne hapšenje, pišu crnogorski mediji.

Prema saznanjima “Dana”, posle opsežne istrage, utvrđeno je da postoje dokazi koji ukazuju da je na brodu bio još jedan pomorac iz

Kotora koji je slučajno ili namerno pobegao pre nego je počela akcija hapšenja. Proverava se da li je on napustio luku koju je brod posetio pre pristajanj­a u Filadelfij­i kada je pronađena enormna količina narkotika.

Službe SAD dobile su informacij­e da se na plovilu nalazi kokain, ali nisu znale gde je utovaren, kao ni kome je namenjena isporuka. Dobili su podatak da šverc vode državljani Crne Gore, uglavnom iz Kotora, pa se odmah zaključilo da je reč o kriminalno­j grupi koja je organizova­na u cilju šverca kokaina, piše ovaj list.

Ipak, nakon hapšenja otkriveno je da te sumnje nisu u potpunosti tačne, odnosno da nisu svi moreplovci iz Crne Gore znali za tovar s kokainom, kao i da su druga lica organizova­la nelegalni posao i trebalo da preuzmu narkotike.

Uhapšeni su Ivan Đurašević, Fonofavea Tijasagu, Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) i Lauli Pulu. Pronalažen­je još tone i po kokaina usledilo je posle saslušanja članova posade broda. Saslušan je i kapetan broda Darko Roganović, koji nije osumnjičen za šverc droge i pušten je da se vrati kući.

Vrednost zaplenjene droge procenjena je na 1,3 milijarde dolara. Prvog dana pretresa pronađeno je 16,5 tona kokaina

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia