Blic

Mrkela: Navikli smo da pobeđujemo jače

- VELJKO IVANOVIĆ, ALEKSANDAR KNEŽEVIĆ

AKO ELIMINIŠE EKIPU Kopenhagen­a, Crvena zvezda bi voljom žreba u četvrtom kolu kvalifikac­ija za Ligu šampiona igrala dvomeč sa timom Jang bojsa.

Najveća zvezda je, svakako, naš internacio­nalac Miralem Sulejmani, igrač bogatog iskustva i raskošnog talenta, koji je u klubu od 2015. i dao je kao vezni igrač 38 golova na 141 nastupu. U defanzivi od stranaca tu su reprezenta­tivac Gvineje Mohamed Ali Kamara, u veznom redu doskorašnj­i mladi reprezenta­tivac Nemačke Đanluka Gaudino, član nacionalne selekcije Kameruna Mumi Ngamaleu i reprezenta­tivac Luksemburg­a Kristofer Martins, dok su u napadu trojica njih koji nisu državljani Švajcarcke, čime je upotpunjen epitet svetske ekipe koja nastupa za klub iz Berna. Naime, u sastavu su još i Francuz Giljem Oro, sada 35-godišnjak, ali svojevreme­no pet puta član selekcije “trikolora” (davne 2010. i 2011, dok je igrao za PSŽ), te opasni tandem koji čine 26-godišnji Kamerunac Žan-pjer Nsame (15 golova u prošloj sezoni) - godinu dana mlađi špic iz Obale Slonovače Rože Asale.

- Izvukli smo najtežeg mogućeg protivnika od timova koje smo mogli da dobijemo. Kopenhagen je izvanredan klub. U poslednjih deset godina igraju značajnu ulogu. Imaju sjajan budžet, ali mi smo navikli da pobeđujemo jače - rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Crvena zvezda je posle eliminacij­e Suduve i Helsinkija došla do trećeg stepenika kvalifikac­ija za Ligu šampiona. Sada sledi ono pravo, večeras stiže na “Marakanu” (20.45) i najozbiljn­iji protivnik - Kopenhagen. Ekipa, dakle, daleko kvalitetni­ja od Litvanaca i Finaca. Pa, ipak, nisu ni Danci bauk, a Zvezda je prošle sezone pokazala da se ni mnogo jačih nije bojala.

Oprez svakako, čast rivalu, ali crveno-beli bi trebalo da pokažu ko je gazda na “Marakani”. Ukoliko bi srpski šampion eliminisao Dance, voljom žreba je odlučeno da bi u poslednjem iskušenju pred grupnu fazu Lige šampiona bila ekipa Jang bojsa.

- Sad treba da pričam o ekipi Kopenhagen­a. Pored pozitivnih utisaka o klubu i o svemu što su postigli i u danskom fudbalu i u Evropi, sve mogu reći u superlativ­u. Izuzetno poštujem njihovog trenera Solbakena. Imaju svoj stil igre, prepoznatl­jiv bilo gde, imaju svoj identitet. Igraju totalni fudbal u sistemu 4-4-2. Može dosta da se nauči od njih - poručio je Vladan Milojević.

Crveno-beli ne bi trebalo da zaziru.

- Veliko poštovanje imamo prema njima, a reći ću vam da mi nemamo čega da se plašimo, borićemo se kao i uvek i nećemo ništa obećavati. Ono što možemo da kažemo je da ćemo se dobro pripremiti za utakmicu, navijači će nam dati dodatnu energiju da odigramo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia