Blic

Raspucali se Ožegović i Sadik pred Malatiju

-

Napadači Partizana veruju da će se serija nastaviti i protiv turskog kluba u Ligi Evrope.

ČETIRI OD ČETIRI učinak je fudbalera Partizana u novoj sezoni. Crno-beli su kao plitku reku pregazili Konahs Ki (1:0 i 3:0), a posle 1:0 sa Inđijom na startu Superlige, u nedelju uveče u Humskoj je pala i Mačva (4:0).

Ekipa Save Miloševića ostavila je sasvim solidan utisak i mirne duše može da očekuje meč sa Malatijom (četvrtak, 21 sat) u trećem kolu kvalifikac­ija za Ligu Evrope. Turski klub je za klasu jači od svih protivnika sa kojima se Partizan sreo u poslednje dve nedelje i ovo će biti prava provera snaga.

Milošević se trudio da priliku da svim igračima, tako da je duel sa Mačvom u startnoj postavi počeo Ognjen Ožegović, dok je Umar Sadik ostao na klupi. Kako god, obojica su bili strelci i pokazali su da se nastavlja borba za devetku.

- Četvrta utakmica bez poraza, ali me više raduje što nismo primili gol. I verujem da ćemo tako nastaviti u četvrtak jer znamo da u evropskim utakmicama gol u gostima donosi veliku prevagu. Nadam se pobedi bez primljenog gola i samo da nastavimo ovako kako smo igrali do sada. Postigao sam gol, ali mislim da je to sve plod timskog rada, zajedništv­a, dobre igre, kompaktnos­ti, a ne srljanja. Na nama špicevima ostaje da napadnemo prvu stativu, ja sam to uradio, postigao gol, ali me raduje pre svega dobra igra, razmene pasova, asistencij­a... Sve je to dobra uvertira za Malatiju - sumirao je Ožegović.

Nigerijac Sadik je bio precizan u 90. minutu za prvi gol u crno-belom dresu.

- Trebalo je da postignem gol u prvoj utakmici protiv Inđije, ali nisam. To uglavnom tako ide, kada nešto jako želite, morate da budete strpljivi. Trener mi je rekao da mislim na igru, a ne na gol. To je ono što sam pokušao da radim protiv Mačve i eto konačno sam strelac. Želeo bih da zahvalim saigračima. Oni su fenomenaln­i, kao i stručni štab. Sjajno se osećam ovde jer se niko nije ljutio na mene kada sam promašivao, već su mi davali podršku - rekao je Sadik.

On kaže da se odomaćio u Beogradu i da je progovorio srpski...

- Porodica mi je najveća podrška, pogotovo moja sestra. Naučio sam i dosta srpskih reči, ali ne bih da ih izgovaram - našalio se Umar Sadik.

 ??  ?? ognjen ožegović je u pobedi partizana nad mačvom ( : ) pored gola upisao i asistencij­u sejdubi sumi
ognjen ožegović je u pobedi partizana nad mačvom ( : ) pored gola upisao i asistencij­u sejdubi sumi
 ??  ?? umar sadik je proradio u pravom trenutku, pred meč sa malatijom
umar sadik je proradio u pravom trenutku, pred meč sa malatijom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia