Blic

Na Igre 2020.

-

litet. Presrećne smo - rekla je Maja Ognjenović.

Odmora za predah nema jer odbojkašic­e od 23. avgusta do 8. septembra očekuje Evropsko prvenstvo na kojem brane zlatnu medalju. Naše devojke se nalaze u grupi A u Ankari sa selekcijam­a Turske, Bugarske, Francuske, Finske i Grčke. Kontinenta­lni šampionat se igra u Turskoj, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj, a plasman u osminu finala će obezbediti po četiri reprezenta­cije iz svake grupe.

Pored odbojkašic­a i vaterpolis­ta, mesto u Tokiju su obezbedili i plivači Anja Crevar, Čaba Silađi i Sebastijan Sabo. Problem je što je Sabo u međuvremen­u odlučio da pliva za Mađarsku, tako da se još ne zna da li će norma ostati nama ili će je dobiti naši severni susedi. Takođe, imamo i četiri kvote za strelce koje su osigurali Zorana Arunović, Milutin Stefanović, Damir Mikec i Sanja Vukašinovi­ć.

Gotovo je sigurno da će nas u Tokiju predstavlj­ati najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji će zvaničnu pozivnicu dobiti na kraju godine, kada se svede ATP lista. Isto važi i za Ivanu Španović, koja za Tokio mora da preskoči 6,82 metra, što je daljina do koje može i zatvorenih očiju, i basketaše 3x3. Odbojkaše i košarkašic­e očekuju kvalifikac­ioni turniri, dok košarkaši olimpijsku vizu mogu da obezbede već na Svetskom prvenstvu u Kini. Rukometaši će igrati na EP u januaru 2020, a rukometaši­ce na SP u Japanu, od 30. novembra do 15. decembra. Turnire na kojima mogu da se probiju do Tokija imaće i takmičari u tekvondou, karateu, boksu, džudou...

Inače, sajt koji računa sve poslednje rezultate predviđa da će Srbija u Tokiju da osvoji ukupno 16 medalja - četiri zlata, tri srebra i devet bronzi. Na najviši stepenik postolja trebalo bi da se popnu odbojkašic­e, Novak Đoković, svetska prvakinja u karateu Jovana Preković i basketaši. Srebro bi trebalo da nam donesu strelci, dok se košarkašim­a predviđa treće mesto, kao i vaterpolis­tima, Milici Mandić, Ivani Španović i Tijani Bogdanović.

 ??  ?? ivana španović za tokio mora da preskoči , ! metra, a svi je vide među kandidatim­a za jednu od medalja
ivana španović za tokio mora da preskoči , ! metra, a svi je vide među kandidatim­a za jednu od medalja
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia