Blic

ODAHNULI SMO, MICIĆ JE SAMO LAKŠE POVREĐEN

Bek “orlova” ipak neće morati duže da pauzira

- JELENA MEDIĆ

Selektor Đorđević može da odahne jer će se Vasilije Micić brzo vratiti u trenažni proces. Uskoro na terenu i Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović

Dobio je samo udarac u mišić i trebalo bi da bude spreman već za sredu (21 sat) i novi test meč, ovaj put sa Finskom u Zrenjaninu.

Ako vest o povredi može da bude dobra, onda je to slučaj sa Vasilijem Micićem. Bek srpske reprezenta­cije dobio je udarac u mišić na prijateljs­kom meču sa Borcem (97:66) i morao je da napusti teren. Srećom, ne radi se o ozbiljnojo­j povredi i plan je da Micić već danas počne sa treninzima. Selektor Aleksandar Đorđević je očekivao da će igračima biti teške noge posle priprema na Kopaoniku, a to je situacija u kojoj se povrede često dešavaju. Micić je iza sebe imao najbolju sezonu u karijeri i bila bi prava šteta da ga izgubimo za Svetsko prvenstvo u Kini koje počinje 31. avgusta.

“Orlovi” su se iz Čačka preselili u Zrenjanin, gde će već u sredu (21 sat) odigrati prijateljs­ki meč sa Finskom. Đorđević za sada ne može da računa na Nikolu Milutinova koji se još na Kopaoniku požalio na problem sa zadnjom ložom. Centar Olimpijako­sa je bio na pregledima, a uskoro će biti poznato da li će morati da miruje ili će se vratiti u trenažni proces. Svakako, Đorđević neće rizikovati Milutinova u meču sa Finskom, već bi mogao da ga sačuva do subote i duela sa Litvanijom u Areni.

U narednim danima sa treninzima bi trebalo da počnu i Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić, koji su se priključil­i ekipi, ali još nisu radili sa saigračima zbog NBA pravila. Oni će krenuti sa laganim tempom i pretpostav­lja se da ih na terenu možemo da očekujemo od 16. do 18. avgusta, kada reprezenta­cija Srbije učestvuje na “Akropolj kupu”, gde će igrati sa Italijom, Turskom i domaćinom Grčkom. Dva dana kasnije, “orlovi” putuju za Kinu na juriš po jednu od medalja.

A što se favorita za Mundobaske­t tiče, Amerikanci­ma se drma prvo mesto. Domaći mediji u šali komentariš­u da je jedina prava zvezda u drim timu selektor Greg Popovič, koji je juče u Las Vegasu okupio 15 košarkaša. I pored nebrojeno otkaza, Popovič u rukama ima dovoljno kvalitetan i snažan sastav da se odbrani zlatna medalja. Tu su Kajl Lauri iz šampionsko­g tima Toronta, Kajl Kuzma iz Los Anđeles Lejkersa, Kemba Voker koji je dres Šarlota zamenio slavnim Bostonom, Donovan Mičel (Juta), Kris Midlton (Milvoki)...

Selekcija SAD će se pripremati u Las Vegasu i Los Anđelesu, gde će 16. avgusta odigrati meč sa Španijom. Posle toga, selektor Popovič će odabrati 12 igrača za SP. Zanimljivo je da će drim tim pre odlaska u Kini boraviti u Australiji. Plan je da se odigraju dva meča sa “kengurima” (oba meča u Melburnu), dok će u Sidneju imati „generalku“sa Kanadom.

 ??  ??
 ??  ?? vasilije micić je u meču sa borcem dobio udarac u mišić i na početku se verovalo da se radi o ozbiljnijo­j povrede
vasilije micić je u meču sa borcem dobio udarac u mišić i na početku se verovalo da se radi o ozbiljnijo­j povrede

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia