Blic

BORBA ZA TREPČU NEĆE STATI

-

Energetski sistem na Kosovu i Metohiji od Gazivoda do „Trepče“predstavlj­a branu odbrane srpskog postojanja u pokrajini, rekao je zamenik direktora Kancelarij­e za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

- OPSTANAK SRPSKOG naroda na severu KIM i njegov privredni razvoj bio bi nezamisliv bez rudarskome­talurško-hemijskog kombinata „Trepča“koji je postao bastion srpske borbe za sigurnu i trajnu budućnost koju želimo da gradimo na našim vekovnim ognjištima na KIM - rekao je Petković na obeležavan­ju Dana rudara.

Petković je dodao da je zahvaljuju­ći naporu naših rudara koji se bore svakog dana sa surovom prirodom duboko pod zemljom, rudarsko-energetski sektor obezbedio sveukupni razvoj i samostalno­st srpskoj privredi.

- Od trenutka kada je kralj Aleksandar Karađorđev­ić položio temelje, kombinat „Trepča“zakoračio je u desetu deceniju svog postojanja i desetu deceniju ulaganja države Srbije u izgradnju, proizvodnj­u i tehnologij­u ovog preduzeća čiji je većinski vlasnik - podsetio je Petković.

Poručio je da treba da se nastavi borba sa svim izazovima i pretnjama koje su se nadvile nad „Trepčom“, kao i da se ne zaboravi da je naša obaveza da i nadalje vodimo računa o „Trepči“i 3.000 zaposlenih radnika.

- Zahvaljuju­ći predsednik­u Aleksandru Vučiću Srbija je neuporediv­o jača i snažnija država i u vojnom i u ekonomskom smislu, ali i na međunarodn­oj sceni, što nam omogućuje da se još snažnije borimo da sačuvamo ono što je naše i što nam pripada na KIM. To naš narod na KIM dobro oseća posebno kroz nivo podrške i broj projekata - zaključio je Petković. Direktor Kancelarij­e za KIM Marko Đurić u pismu rudarima poručio je da je „Trepča“, „pre svega, naš nacionalni ponos i neodvojivi deo progresa koji ostvarujem­o na ekonomskom planu, ali i na svim drugim poljima“.

On je izrazio uverenje da će „Trepča“spremno dočekati predstojeć­e izazove i da će kao i do sada davati snažan doprinos razvoju naše države i društva.

- To će ujedno biti i ohrabrenje i podstrek za opstanak i ostanak našeg naroda na KIM, za otvaranje novih radnih mesta, za bolji socijalni položaj zaposlenih i za sveopšti boljitak - naveo je Đurić.

Đurić poručio da je Trepča „nacionalni ponos i neodvojivi deo progresa koji ostvarujem­o na ekonomskom planu, ali i na svim drugim poljima“

 ??  ?? naša je obaveza da vodimo računa o 3.000 zaposlenih u „trepči“, istakao je petković
naša je obaveza da vodimo računa o 3.000 zaposlenih u „trepči“, istakao je petković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia