Blic

MAČKU DEVOJKU, OGINULI

-

On je završio srednju medicinsku školu, smer akušerstvo, stažirao je i nedavno položio državni ispit. Trebalo je da od 1. septembra počne da radi u Porodilišt­u „Narodni front“, a nedavno su i on i Anđela počeli da uče nemački jezik.

- Miloš je želeo da ode i Nemačku i da radi tamo. Pričala sam mu da i ovde ima posao, stan. Preko puta kuće imamo još jedan stan. Savetovala sam Miloša da ne treba da ide, ali želeo je da Anđela i on u Nemačkoj nastave život - napominje nesrećna žena.

Miloša su odnegovali otac Nebojša, baka i tetka Marijana, jer je pre pet godina majka ostavila njega i mlađeg brata Mihajla. Nebojša je radio i posle posla da sinove izvede na put. Konačno je odahnuo jer su deca mogla da se osamostale. Ali njegovom starijem sinu, nažalost, nije bilo suđeno da svije gnezdo.

U selu Brzi, kod Vučja, posebno u domu Milke Stamenkovi­ć, sestre bliznakinj­e Mileta Mančića, velika tuga.

- Sve što znam, znam od snahe Ivane i molim se za Darkov život, da im bar jedno dete ostane - priča Milka. Ona i Mile su sa majkom Jovankom živeli u Nemačkoj do šestog razreda osnovne škole. Vratili su se u Brzu jer je majku vukla nostalgija. Mile je međutim pre dve godine pokupio suprugu i Darka i otišao u Nemačku. Iskoristio je to što je ima nemački pasoš. Kasnije im se pridružio i snajin brat, a Anđela je ostala da završi Tehnički školu “Rade Metalac” u Leskovcu, multimedij­alni smer. Međutim, kako nije mogla sama da živi u velikoj kući, otišla je kod bake, majčine majke u Beograd, i tamo diplomiral­a.

- Mnogo se radovala odlasku u Nemačku. Kada je

rodbina i prijatelji u neverici nakon tragedije u nemačkoj

otišla, zvala me je i dugo smo pričale. Bila je srećna. Imala je momka, on je došao u Nemačku bez najave, hteo je da je iznenadi - priča tetka.

Milka kaže da će Anđela i Miloš biti sahranjeni u Beogradu, možda u istoj grobnici. U prestonici će možda biti sahranjen i Disić koji se nije ženio i koji je pričao da za njega u Nemačkoj počinje novi život.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia