Blic

MAKAZICE ZA POZIV U REPREZENTA­CIJU

Đorđe Despotović u golgetersk­oj formi

- RADE JOKIĆ

Srpski fudbaler u redovima Orenburga može da bude zadovoljan startom u Premijer ligi Rusije. Pored dva efektno postignuta pogotka u četiri susreta dobrim igrama je zaslužio i da ponese kapitensku traku.

Pogodak u poslednjem meču protiv Ahmata u Groznom već se nalazi u konkurenci­ji za najlepši gol sezone. Bivši napadač Crvene zvezde, Lokerena, Kairata, Tobola i Astane pocepao je mrežu rivala ,,makazicama“sa petnaestak metara.

- Odigrali smo dobro meč protiv Ahmata i postigao sam prelep pogodak, međutim doživeli smo novi poraz i još smo bez osvojenog boda nakon četiri kola. Ne igramo loše, ali... nemamo sreće, a i raspored je bio izuzetno težak na startu. U odnosu na prošlu sezonu po kvalitetu imamo približno dobar tim, iako smo dosta menjali u igračkom kadru. Upravo zbog toga će nam trebati vremena da se uigramo i sigurno je da ćemo u nastavku pružiti puno bolje partije. U susretu protiv Zenita nakon povrede kapitena Maliha poneo sam kapitensku traku u poslednjih pola sata igre, dok sam u

Groznom prvi put bio kapiten od početka susreta. To je za mene velika čast i obaveza, pa želim da u nastavku pružam još bolje partije – rekao Đorđe je Despotović.

Glavni cilj Orenburga biće opstanak u elitnom rangu ruskog fudbala, a 27-godišnji napadač iz Zvornika se nada da njegove partije neće proći nezapaženo, te da će uskoro doći poziv za reprezenta­ciju Srbije.

- Pre početka sezone smo razmišljal­i o nekom mestu koje vodi u evropska takmičenja, ali sada je realnost takva da ćemo se zadovoljit­i opstankom. U narednom kolu dočekujemo ekipu Tambova i jednostavn­o moramo pobediti kako bi se ekipa psihološki podigla, te krenuli sa dna tabele prvom pobedom u prvenstvu. U prva četiri kola sam postigao dva pogotka, a u nastavku želim da nastavim taj golgetersk­i niz. Igrao sam za mladu reprezenta­ciju Srbije, dok nisam debitovao u najboljoj reprezenta­ciji nijedne države, a mogu da igram za Srbiju i BIH. Imao kontakte sa BIH dok sam igrao u Astani, ali se od tada niko iz saveza nije javljao. Ako nastavim sa kvalitetni­m izdanjima možda mogu i da očekujem poziv selektora, a svi znaju gde sam i mogu da prate moje partije.

U uvodnim susretima Orenburg je igrao protiv CSKA i Zenita koji su glavni favoriti za titulu.

- Prvenstvo je izjednačen­o, nema podele na bolje i slabije timove, jer se zaista puno novca ulaže. Ekipe CSKA i Zenita su favoriti za titulu, ali ne bi bilo iznenađenj­e da je osvoji i neko drugi. Svaka od 30 utakmica je izuzetno teška, a sve dodatno otežavaju duga putovanja. Protiv CSKA smo doživeli poraz u Moskvi, dok je Zenit slavio na našem terenu i meni lično bolji utisak je ostavila ekipa i Sankt Petersburg­a.

Despotović prati i igre i rezultate svog bivšeg kluba, međutim, ne želi da prognozira dokle će Crvena zvezda da dogura u Evropi

- Nije zahvalno da bilo šta komentariš­em, ali Zvezda ima veoma kvalitetne igrače i nadam se da će igrati grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja – završio je Despotović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia