Blic

Hašim Tači na letovanju od 56.000 €

- D. Luković

Dok na Kosovu utvrđuju datum izbora i pokušavaju da prevaziđu političku krizu, predsednik Kosova Hašim Tači rešio je da sebi da oduška u jednom od najekskluz­ivnijih hotela u Bodrumu, u kojem noćenje košta najmanje 5.600 evra, saznaje „Blic“.

TAČI, PREMA SAZNANJIMA našeg lista, sa porodicom boravi u Turskoj u jednom od najpoznati­jih hotelskih lanaca u kojem odsedaju turisti sa najdubljim džepom. Kako bi sebi obezbedio potpunu privatnost, iznajmio je, kako tvrdi izvor „Blica“, privatnu vilu uz koji dobija najveći mogući luksuz, za šta će, za deset noći, morati da izdvoji minimum 56.000 evra.

- Time je Tači stekao VIP status, što znali da je sebi priuštio boravak potpuno podređen personaliz­ovanim potrebama njegove porodice. Pod tim se podrazumev­a da ima na raspolagan­ju ličnog batlera, jahte hotela i sopstvenog potrčka na plaži. Što se tiče same plaže, za VIP goste izdvojen je deo koji se zove Kleopatra, rezervisan samo za specijalne goste, a kako bi se zaista tako i osećali, dopremljen je beli pesak sa Maldiva. To nemaju obični smrtnici smešteni u običnom delu hotela. Ukratko, ceo boravak osmišljen je tako da se gost oseća privilegov­ano, i da mu pritom ne remeti mir - priča naš izvor.

Na Tačijevom zvaničnom sajtu poslednja vest o njegovim aktivnosti­ma objavljena je 31. jula, a sagovornik „Blica“dodaje i da, u slučaju da mu na odmoru iskrsnu obaveze, ne mora da brine.

- Ima na raspolagan­ju avione prihvatlji­ve za održavanje sastanaka, a u kojima je poverljivo­st. Na usluzi je i helikopter koji se može koristiti za jednodnevn­e izlete ili za brzi prevoz gde ne postoji adekvatan aerodrom za mlaz. Što se tiče smeštaja, vile imaju od 400 do 600 kvadrata, a neke imaju i ručno rađeni mozaik u kupatilu. Da bude u toku s događajima, obezbeđene su im i dnevne novine po izboru, ali teško da će im se obradovati, budući da ne važi za omiljenog političara i da je tamošnji narod trenutno naklonjeni­ji Ramušu Haradinaju - navodi izvor „Blica“.

Sudeći po ranijim reakcijama na bahaćenje njegovog sina Endrita Tačija, teško da će ova vest naići na veliko oduševljen­je tamošnje javnosti imajući u vidu političku krizu izazvanu ostavkom Haradinaja sa mesta premijera Kosova zbog poziva da kao osumnjičen­i za ratne zločine da iskaz pred Specijalni­m sudom u Hagu, ali da se veliki broj građana Kosova suočava sa siromaštvo­m i nezaposlen­ošću. Pitanje je i kojim je sredstvima isfinansir­ao ovaj luksuz, imajući u vidu da, prema najnovijim izveštajim­a kosovske Agencije za borbu protiv korupcije, ima godišnju platu od 33.282 evra a njegova supruga Ljumnija, predavač na fakultetu, 19.200 evra. To znači da je samo za jedno letovanje potrošio više nego što njih dvoje zvanično zarade za godinu dana (52.482 evra).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? tači imao u hotelu u turskoj status vip gosta i tako na raspolagan­ju ličnog batlera, ali i potrčka na plaži
tači imao u hotelu u turskoj status vip gosta i tako na raspolagan­ju ličnog batlera, ali i potrčka na plaži

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia