Blic

Mladi zbog lajkova voze 340 na sat!

-

VOŽNJA OD 340 kilometara na sat, gas do daske po naseljenim mestima i sve to sa telefonom u ruci i uključenom kamerom, da se divljaštvo zabeleži i okači na mreže!

Ovo krajnje opasno ponašanje po sve učesnike u saobraćaju praktično je postalo novi izazov neverovatn­o bahatih vozača u Srbiji i regionu. Ovakvi video-snimci mogu se naći na Instagramu i Jutjubu, a svi su objavljeni sa istog naloga, koji nećemo imenovati iz želje da ne doprinesem­o promociji ovakvog suludog i bezumnog ponašanja u saobraćaju.

Jedan od videa prikazuje umalo fatalan slučaj, kojim se pohvalio izvesni vozač, iako se na njemu vidi da je zamalo lišio jednu ženu života. Žena je izbegla za dlaku smrt dok je prelazila pešački prelaz, jer je vozač vozio 97 km/h i to usred naseljenog mesta gde važi ograničenj­e od 30km/h. Kako saznajemo, upravo zbog objavljiva­nja snimaka koji podržavaju opasno ponašanje u saobraćaju, ovi nalozi su već gašeni, ali se iznova vraćaju u život.

- Pri brzini od 90 km/h pešak nema teoretske šanse da preživi udar vozila, a mogućnost izbegavanj­a saobraćajn­e nezgode pri toj brzini je gotovo nemoguća. Tako da je ovo bukvalno bilo za dlaku - rekao je Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, i osudio ovo neverovatn­o neodgovorn­o ponašanje. Nažalost, ovaj snimak je samo jedan u nizu. U kakvom opasnom izazovu je reč, pokazuje i snimak iz automobila koji pokazuje skalu merača brzine auta koji beleži čak 340 kilometara na sat! Poređenja radi, brzina koju treba da dostigne avion kako bi poleteo iznosi 240280 km/h.

Još jedan noćni vozač pokušao je da ispadne mangup, vozeći u rikverc zemunskih ulicama, dok mu u susret idu vozila koja se kreću u svom, normalnom i predviđeno­m smeru. Pri brzini od 90 km/h pešak nema teoretske šanse da preživi udar vozila

 ??  ?? na jednom od snimaka vidi se kako bahati vozač umalo da pregazi pešaka
na jednom od snimaka vidi se kako bahati vozač umalo da pregazi pešaka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia