Blic

PLANIRALI ŽIVOT ZAJEDNO, SAD IH SAHRANJUJU U ISTU GROBNICU

- ANA Ž. ADŽIĆ

Familija stradalih u Nemačkoj još ne zna kako je došlo do sudara u nedelju ujutro, kada su kod grada Rotenburga poginuli Miloš Stanojkovi­ć (20) iz Padinske Skele, njegova devojka Anđela Mančić (19) i njen ujak Zoran Disić dok su Anđelin otac Mile i brat Darko (14) teško povređeni.

Iako su nemački mediji objavili, a srpski preneli informacij­e da je vozač „forda“u kom su se nalazili poginuli Srbi udario u znak „stop“, a potom se odbio i udario u „golf“

pa u „pežo“, porodica Disić zasad nema saznanja koja bi potkrepila te navode. Naime, prvobitna vest koju su dobili iz Nemačke, od Ivane, Anđeline i Darkove majke, Miletove supruge i sestre od strica poginulog Zorana, bila je da je u njih udario automobil. I fotografij­e sa mesta nesreće na kojima se vidi znak “stop” kako stoji bez ijednog oštećenja, a dva-tri metra od njega razlupani automobili takođe unose sumnju u to da li su mediji naveli pravi uzrok nezgode.

- Sada o tome i ne razmišljam­o, samo se molimo da Darko preživi, da se oporavi. Čuli smo se sa Ivanom, rekla je da su ga operisali četvrti put i u sredu ujutro se probudio. Ona je non-stop pored njega i pored Mileta, koji je takođe teško povređen. A Ivani odakle toliko snage, ne znamo. Tri leša su pored nje, a bori se za život sina i supruga - kaže za “Blic” Ivanina snaha Danijela Disić.

Snahu Lelu, kako je Ivana zove, našli smo u domu Disića u beogradsko­m naselju Besni Fok. Pored nje sedi Anđelina baka Slavica. Oči su joj pune suze i u početku nema snage za priču o tragediji.

- Anđela je poslednju godinu živela kod nas. Roditelji su joj bili u Nemačkoj, a ona je trebalo da završi srednju školu. Odavde je išla u školu, završila je Elektroteh­ničku školu “Nikola Tesla”, smer multimedij­a. Dobila je diplomu, pa je odavde 23. juna krenula u Nemačku, kod

roditelja i brata. Ona i Miloš trebalo je da se zajedno vrate 16. avgusta. Vratiće se zajedno, ali ne na način na koji smo želeli - jedino je šta je Anđelina baka mogla da izusti.

Njena Anđela i Miloš sa kojim se zabavljala godinu i po dana stradali su 4. avgusta, tri dana nakon što je on stigao u Nemačku, gde je devojka već bila u poseti roditeljim­a i bratu. Put Rotenburga krenuo je nedelju dana pre planiranog datuma da bi iznenadio Anđelu, što je i uspeo. Nažalost, na Blagu Mariju krenuli su da obilaze kraj i poginuli.

Ujna potvrđuje da su Anđela i Miloš planirali da se vrate u Srbiju, ali da kasnije zajednički život nastave u Nemačkoj. Već su počeli da se pripremaju za život u inostranst­vo, pohađali su kurs nemačkog jezika. Miloš, koji je završio srednju medicinsku školu nedavno je položio državni ispit i mogao je bez problema da nađe posao u zdravstven­om sistemu Nemačke. A i Anđelino zanimanje je među traženijim­a.

- Ne što je naša, ali zaista je bila anđeo. Radila je i u prodavnici u naselju u slobodno vreme. I njen Miloš je bio dete za primer, a mnogo su bili vezani jedno za drugo - konstatuje ujna.

Ovo je Zoran Dišić koji je poginuo u nedelju u blizini grada Rotenburga u Nemačkoj

 ??  ?? Na mestu nesreće nastradali momak, devojka i njen ujak
Na mestu nesreće nastradali momak, devojka i njen ujak
 ??  ?? miloš stanojkovi­ć došao u nemačku da bi iznenadio devojku anđelu mančić
miloš stanojkovi­ć došao u nemačku da bi iznenadio devojku anđelu mančić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia