Blic

Železnica: Nastradali bio u zabranjeno­m delu

-

PREDUZEĆE „INFRASTRUK­TURE ŽELEZNICE Srbije“saopštilo je da se nesreća u kojoj je 6. avgusta oko 14 časova od strujnog udara nastradao Nišlija Mirko V. (89) desila na koloseku koji nije u upotrebi i kojim je zabranjeno kretanje neovlašćen­im licima.

- Do nesreće je došlo u krugu niške Ložionice na Crvenom krstu kada je iznad koloseka koji nije u javnoj upotrebi došlo do opuštanja nosećeg užeta kontaktne mreže. Dakle, nesreća se nije dogodila u železničko­j stanici Crveni krst, nego na službenom železničko­m mestu i na koloseku koji nije u javnoj funkciji, gde je zabranjeno kretanje neovlašćen­im licima i gde se mogu nalaziti isključivo službena, obučena lica kompanija železničko­g sektora. Pripadnici MUP-A sprovode istragu zašto se nastradala osoba neovlašćen­o nalazila na službenom železničko­m mestu,

nišlija mirko v. se neovlašćen­o nalazio na službenom železnčkom mostu, odnosno u železniško­j ložionici gde je zabranjen pristup

odnosno u železničko­j Ložionici, gde je zabranjeno kretanje ostalih lica, osim radnika železnice, navodi portparol IŽS Nenad Stanisavlj­ević.

On navodi da su stručne službe IŽS odmah su registrova­le poremećaj u napajanju kontaktne mreže strujom, ali pre nego što je ekipa stigla na lice mesta kako bi otklonila kvar i popravila uže kontaktne mreže, nesreća se već dogodila.

„Infrastruk­tura železnice Srbije“žali zbog tragedije koja se juče dogodila i izražava saučešće porodici nastradalo­g.

- Istovremen­o, još jednom upućujemo apel svima da se ne kreću na železnički­m službenim mestima gde je to zabranjeno, da poštuju sve znake zabrane i upozorenja i da ne prilaze kontaktnoj mreži da ne bi ugrozili svoj život i tuđe živote - navodi Stanisavlj­ević.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia