Blic

PUT DROGE KROZ EVROPU KOJI JE VODIO „NOVOSADSKI ESKOBAR“

- BOJANA BOGOSAV

Pripremno ročište „novosadsko­m Eskobaru“Radoslavu Cvijoviću Cviki povodom optužbi da je vođa kriminalne grupe koja je snabdevala Evropu kokainom počeće danas pred Specijalni­m sudom u Beogradu.

Na optuženičk­oj klupi, pored “novosadsko­g Eskobara”, naći će se i njegov zet Slavko Pavlov, drugooptuž­eni u postupku vezanom za šverc kokaina u čak sedam zemalja Evrope u periodu od 11 meseci.

Okrivljeni u ovom postupku na pripremnom ročištu izjasniće se o krivici i o onome šta im se stavlja na teret, a tužilaštvo i odbrana postupajuć­em sudiji predložiće svedoke koji će tokom glavnog pretresa biti saslušani. Nakon toga biće zakazano suđenje.

Na današnje pripremno ročište Cvijović će doći iz svog doma gde se po odluci suda nalazi u kućnom pritvoru

sa nanogicom.

Njemu se na teret stavlja da je kao organizato­r kriminalne grupe neovlašćen­o radi prodaje kupovao, držao, prenosio i prodavao kokain u čak sedam zemalja Evrope. Kako „Blic“saznaje, uvidom u optužnicu koju je Tužilaštvo za organizova­ni kriminal podigao protiv njega i njegovog zeta Slavka Pavlova, ova kriminalna grupa delovala je na teritoriji Holandije, Češke, Slovačke, Italije, Nemačke i Mađarske. Prema optužnici oni su u sve ove zemlje unosili kokain od početka 2017. do novembra iste godine, kada su uhapšeni. Pored Cvike i njegovog zeta, koji su uhapšeni u Novom Sadu, tada su u Češkoj uhapšeni Cvikin sin Branislav Cvijović, ali i Branislav Bikić i Josip Capik. Zbog trgovine drogom uhapšena trojka u Češkoj je već osuđena na zatvorske i novčane kazne.

 ??  ?? „novosadski eskobar“drogu je nabavljao od izvesnog crnogorca
„novosadski eskobar“drogu je nabavljao od izvesnog crnogorca
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia