Blic

ŠVERCOVAO KOKAIN U SEDAM ZEMALJA EVROPE

-

Roterdam Radoslav Cvijović, kako se sumnja, organizova­o je kriminalnu grupu koja je dilovala kokain tokom 2017. godine u više evropskih zemalja

Ono što je istragom i višemesečn­im praćenjem Cvikine grupe utvrđeno jesu čak osam velikih poslova koje je ova grupa imala kada je trgovina kokainom u pitanju.

Naime, kako je utvrđeno, Ulm Prag prvi veliki posao ove grupe bio je u Roterdamu gde je Cvika od „Crnogorca“čiji identitet još nije utvrđen ugovorio kupovinu i preuzimanj­e čak osam kilograma kokaina. Za jedan kilogram oni su „Crnogorcu“morali da plate 20.000 evra.

Za ovaj posao, kako se sumnja, novac su uzeli od svojih saradnika u Pragu, Ulma u Nemačkoj, da bi zatim svog saradnika poslali u Roterdam radi preuzimanj­a narkotika. Kako stoji u optužnici oni su dalje drogu razdelili među sobom i do kraja marta rasprodali u Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj, Češkoj.

Nakon prvog velikog posla, izvesni Crnogorac postao je glavni snabdevač kokaina Cvikinoj grupi. On i njegovi saradnici po istom principu nastavili su dalju kupovinu i u narednim mesecima.

Svakom novom prodajom, apetiti Cvikine grupe postajali su sve veći, a oni bi kako stoji u optužnici skoro svaki put, nakon što prodaju prethodno kupljenu drogu naručivali oko osam kilograma kokaina koju su širili po Evropi.

U zavisnosti od toga da li im je policija na tragu, tako je funkcionis­ala i njihova trasa. O tome svedoči i jedna od utvrđenih situacija kada je droga namenjena za Italiju završila u Mađarskoj, a zatim i u Češkoj i drugim zemljama Evrope.

Međutim, vrlo brzo, osam meseci nakon prvog otkrivenog velikog posla sa kokainom, u novembru 2017. godine Cvikina grupa dolijala je. Trojica pripadnika ove grupe Branislav Cvijović, Josip Capik i Branislav Bakić uhapšeni su u Pragu.

Ubrzo potom u Novom Sadu uhapšen je i organizato­r Cvijović i njegov zet Slavko Pavlov.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia