Blic

Osumnjičen­i da je tukao Bezbradicu predao se policiji

-

Dušan Silić (27), za kojim je policija tragala zbog sumnje da je u nedelju brutalno pretukao i naneo teške povrede bivšem košarkašu Partizana Nemanji Bezbradici (26), predao se juče policiji.

NJEMU JE, KAKO saznajemo, po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva određeno zadržavanj­e do 48 sati posle čega će biti priveden na saslušanje.

Očekuje se da bi Silić na saslušanju pred tužiocem mogao da rasvetli sve okolnosti krivičnog dela za koje je sada osumnjičen, da li je u pitanju sukob zbog devojke, kako su pisali pojedini mediji. Naime, pretučeni Bezbradica nije želeo da sarađuje u istrazi. Ono što je zasada izvesno jeste da je Bezbradicu u lokvi krvi našla njegova majka, u Ulici vožda Karađorđa u Jakovu, nedaleko od njihove kuće. Povređeni Bezbradica je prevezen u medicinsku ustanovu i posle pregleda je ustanovlje­no da ima frakturu lobanje i povredu noge.

Iako je povređeni bivši košarkaš odbijao da policiji ispriča ko ga je i zašto pretukao, istražitel­ji su došli do saznanja da je on u nedelju uveče stajao sa jednom osobom na ulici kada mu je sa leđa prišao osumnjičen­i Silić. Napadač ga je nekoliko puta udario, a kada je Bezbradica pao u nesvest, pobegao je. Osumnjičen­i Silić u tom momentu nije bio dostupan istražitel­jima, pa je za njim raspisana potraga. Tri dana njegov mobilni telefon nije bio dostupan, a istražitel­ji do juče kada se predao policiji, nisu znali gde je osumnjičen­i.

Njegov otac Dragan u izjavama za pojedine medije potez svog sina objasnio je time da “Dušan nema šta da krije” i da je prethodnih dana bio sa devojkom. Dušanov otac takođe je naveo i da njegov sin “nikoga ne napada sa leđa”, kao i da je “u dobrim odnosima sa Bezbradico­m, kome je on lično pomogao u karijeri”.

 ??  ?? odbio saradnju sa policijom: nemanja bezbradica
odbio saradnju sa policijom: nemanja bezbradica
 ??  ?? u pritvoru: dušan silić (na slici desno)
u pritvoru: dušan silić (na slici desno)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia