Blic

Vređao je Mesija, a sad su saigrači u Barseloni

-

“Bile su to klinačke stvari. Pisao sam i o „glupoj Juliji“, a ona mi je postala supruga i majka mog deteta”, kaže mladi španski fudbaler koji je prešao u katalonski klub.

KAD SI KLINAC, često se desi da kažeš ili napišeš nešto što ti kasnije dođe glave. Tako se mladi reprezenta­tivac Španije Žunior Firpo, koji je došao u Barselonu iz Betisa za 30 miliona evra, našao u teškoj situaciji nakon što su mediji pronašli njegove tvitove o novim saigračima. Firpo je preko društvenih mreža vodio rat sa fudbalerim­a Barselone, a najviše je stao na žulj Leu Mesiju.

Naime, 2012. kao 15-godišnjak, on je Mesija nazvao “kurvinim sinom” i “običnim pacovom” i hvalio se da bi jednim startom mogao da Argentincu polomi obe noge. Takođe, često se oglašavao smajlijima u trenucima kada je as katalonsko­g kluba bio van terena zbog povreda. „Nadam se da će umreti i prestati da daje golove, hahaha“, objavio je Firpo na svom Tviter profilu. Sada, kada je postao deo jednog od najvećih klubova u Evropi, mladi fudbaler je morao da stane pred medije i da objasni šta je govori i pisao kao tinejdžer.

- Drago mi je kako su me prihvatili u svlačionic­i. Vidite, to su stvari koje radite kada ste klinci. Bilo je to vreme u kojem ne razmišljat­e o postupcima i posledicam­a onog što kažete jer ste nepoznati. Niko vas ne poznaje i niko vas ne čita. Ako pogledate moje tvitove, videćete i da pominjem “glupu Juliju”. Julija mi je tada bila devojka, a danas je moja supruga i majka mog deteta. Ali ako se danas bilo ko oseća uvređenim zbog toga što sam napisao, nemam nikakav problem da se izvinim. Sve što sam napisao, napisao sam da napakostim mom prijatelju koji je veliki Mesijev obožavalac - pokušao je da se “opere” Žunior, kog je pored Barselone tražilo i još dosta evropskih klubova.

Firpo kaže i da jedva čeka početak sezone, a kao najboljeg među najboljim izdvojio je Mesija!

- Kažem da bi Zlatnu loptu svake godine trebalo da daju Mesiju, a da za ostale smrtnike izmisle drugu nagradu i vide ko je najviše zaslužuje - pojasnio je 22-godišnji španski fudbaler.

 ??  ?? žunior Će morati da povede računa o svom jeziku
žunior Će morati da povede računa o svom jeziku
 ??  ?? videćemo kako Će mesi da reaguje na reči mladog fudbalera
videćemo kako Će mesi da reaguje na reči mladog fudbalera

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia