Blic

UVREDE U LJUBLJANI

-

timu zna sve što se može znati.

- Malatija je tipičan predstavni­k turskog fudbala. Ekipa sa dosta kvalitetni­h stranaca, koja poseduje veliki kvalitet. Poznajemo rivala, gledali smo utakmice Malatije protiv Olimpije. Malatija igra agresivno, a treće mesto na tabeli, ispred Bešiktaša, dokaz je njihovog kvaliteta. Znamo šta nas čeka i večeras i za sedam dana. Za nas je ovo meč od ogromnog značaja, i igrački i takmičarsk­i i finansijsk­i. Odigrali smo četiri utakmice, polako se podižemo i imamo pravo na veru u ukupnu pobedu, ali nas sada čeka najteži ispit od starta sezone. Ova ekipa može da igra još 30, 40 odsto bolje, ali tek za dva ili tri meseca - rekao je Savo Milošević.

Očekuje se da će za Partizan debitovati i Japanac Takuma Asano, što je Milošević i najavio, dok se zamena traži za povređenog reprezenta­tivca Nemanju Miletića.

- Asano je u konkurenci­ji za tim. Ne mogu još da kažem koliko će da igra, ali je u konkurenci­ji za sastav. Na test Neprijatno­st na meču sa Olimpijom u Ljubljani doživeo je golman Malatije, čuvar mreže iz Benina Fabijan Farnol, kog su navijači ljubljansk­og kluba vrećali na rasnoj osnovi.

- Svaki fudbaler treba da bude spreman na pritisak sa tribina. Tako nešto je uvek prisutno na gostujućim stadionima, ali rasizam je nešto drugo. To nije smelo da se dogodi. Naš golman je plakao u svlačionic­i - rekao je predsednik Malatije Sergen Jalcin.

treninzima je dokazao da je spreman. Imamo rešenje i za Miletića. Ali, ne mogu da kažem ko će ga zameniti. U najkraćem, stalno sam ponavljao pred ove utakmice i posle njih da je najbitnije da su svi zdravi. Najveći problem je povreda Miletića. Osim toga, sve je dobro, ekipa je spremna. Poslednjih nekoliko dana radimo na svim detaljima za koje mislimo da mogu da nam donesu prednost.

Pitanje je i da li će u napadu prednost da dobije Ognjen Ožegović ili Umar Sadik.

- Rešena je dilema, imamo svojih opcija. Možda i Pešukić bude igrao na desnom beku, kad smo ga zbog toga doveli - poručio je Milošević.

Odbrana Partizana će biti na iskušenje, a to znao i iskusni Bojan Ostojić.

- Čitam u medijima kako neki njihovi igači prete, da su bolji od nas. Ne bih se složio s tim, niko nije bolji dok se utakmica ne odigra. Naravno, cilj nas koji igramo pozadi je da sačuvamo našu mrežu. Atmosfera je odlična, nadam se da ćemo nastaviti kao i do sada. Jer atmosfera pravi rezultate. Slažem se sa šefom, imamo jedan jedini problem, Miletin problem. Nadam se da ce stisnuti zube i izaći na teren. Što se tiče Malatije, biće drugačija utakmica od svih što smo igrali. Radujemo se što iz meča u meč igramo sve bolje, moramo da gledamo sebe. Znamo koliko nam i šta donosi ovaj dvomeč - izjavio je Ostojić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia