Blic

Zvezdin najnoviji veznjak zvučnog imena i prezim

- IVANA MASTILOVIĆ JASNIĆ

„Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može“. Te reči stajale su na Zvezdinom severu kada je bilo ono što biti nije moglo, kada su Mića Pavkov i njegovi saigrači srušili budućeg šampiona Evrope.

Napisao ih je Petar II Petrović, a sa radošću ih se priseća još jedan Petrović, i to jedan koga isto zovu Njegoš. Njegoš Petrović rođeni je Krupnjanin. Ima 20 godina i igra na poziciji centralnog veznog igrača. Za Rad je odigrao 28 mečeva prošle sezone, u kojima je postigao jedan gol. Iako ovo „delijama“možda zvuči kao razlog za brigu, Petrović nije tip igrača koji mora da postiže golove, već se svojim trudom i zalaganjem, kao i motorom koji se nikada ne gasi, kupiti i one najgore skeptičare. Uz neverovatn­u brzinu, ovaj momak poseduje i zavidnu visinu (186 cm), tako da fizički neodoljivo podseća na stubove Srpske fudbalske reprezenta­cije Nemanju Matića i Sergeja Milinković­a-savića. Njegoš je već i krenuo stopama ovih velikana, imajući u vidu da za juniorske reprezenta­tivne selekcije ima 39 nastupa, dok je za kadete nastupio jedanput.

Veliki je Zvezdaš i veliki je poštovalac prezimenja­ka svog, tako da nimalo ne čudi činjenica da je ovaj momak novi član Crvene zvezde. U Zvezdu je stigao za 400.000

evra iz Rada, ali su očekivanja za ovog momka junačkoga imena podjednako junačka: Predviđa mu se budućnost ravna kultnim Zvezdinim veznjacima poput Dejana Milovanovi­ća, Nenada Milijaša ili Nenada Kovačevića, ali se on nada da će ih sve nadmašiti i upasti u malo eksluzivni­ji rang, onaj u kome se nalaze neki od onih čija imena svaki zvezdaš izgovara sa specijalno­m dozom ljubavi, oni poput Dejan Stankovića i Piksija Stojkovića, u rang onih bezvremeni­h. Petrović nije krio da je Zvezda bila njegova najveća želja.

- Mesec dana se puno pričalo o ponudama iz inostranst­va, ali Zvezda je bila moja jedina želja. Kad sam dobio poziv, nijednog trenutka nije bilo dileme istakao je Petrović na svom predstavlj­anju. Uprava kluba oduševljen­a je što je izabrao baš njih, kao što je i dokazao sportski direktor Mitar

 ??  ?? u trofejnoj sali: zna da su očekivanja ogromna
u trofejnoj sali: zna da su očekivanja ogromna

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia