Blic

Dacije u ukletom Jabukovcu

-

pročula i vest da je zločin počinjen zbog ćupa sa zlatom. Salašu Kazimirovi­ća pristup je, pored istražitel­ja, zasad dozvoljen jedino Jovanu i Katarini Danilović iz Vratne, koji brinu o Rajinoj stoci.

Prema rečima komšija, Kazimirovi­ći su živeli na salašu bez vode i struje. Kuća u selu im je zapuštena i retko su u njoj boravili. Raja je čuvao 15 krava, 40 ovaca, koze i kokoške i uglavnom je sam o njima vodio računa.

Raja je živeo usamljenič­kim životom. Ima sina i snaju, koji žive u Beču. Nakon što mu je javljeno za ubistvo, sin je odmah došao, ali ni on nije mogao da kaže inspektori­ma šta je motiv zločina.

Kazimirovi­ći su, kako saznajemo, jedna od starosedel­ačkih familija u Jabukovcu. Raja nikada nije napuštao selo i zemlju, iako je mogao da ode u inostranst­vo, kao i mnogi iz ovog kraja. Gajio je stoku, ali se nije potrudio da na salaš uvede struju. Imao je dosta zemlje i traktor koji je svojevreme­no kupio na sajmu u Novom Sadu.

Motiv četvorostr­ukog brutalnog ubistva još uvek ne može ni da se nasluti. Kazimirovi­ći su živeli skromno, u kući bez struje i vode. Ipak, pojedine komšije tvrde da su dobrostoje­ći i da bi se u tome mogao kriti razlog zbog kog su ubijeni.

Prema rečima direktora policije Vladimir Rebića, u toku je potraga za vinovnikom četvorostr­ukog ubistva u selu Jabukovac.

- U ovom trenutku nemamo počinitelj­a ili počinitelj­e, nismo ni sigurni kada su se ubistva dogodila. Procena je da su prošla dva dana od ubistava do momenta kada su tela pronađena - kazao je on izrazivši uverenje „da će odgovorni biti pronađeni“.

 ??  ?? nađen ubijen na traktoru: raja kazimirovi­ć
nađen ubijen na traktoru: raja kazimirovi­ć
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia