Blic

(NE) OČEKIVAN PAD

- PETAR LAZIĆ

Ukoliko Nole i Nik na turniru masters serije u Sinsinatij­u stignu do četvrtfina­la, tamo će odigrati prvi međusobni meč još od 2017. godine.

Dve godine nisu bili rivali na terenu, a sada bi u kratkom razmaku jedan na drugog mogli da krenu u svega nedelju dana. Novak Đoković je odlučio da sem singla na Sinsinatij­u igra i dubl, kao i Nik Kirjos, te bi i u toj fazi turnira mogli da odigraju meč. Ukoliko bi do takvog raspleta došlo pošto za to postoji šansa, srpskom teniseru bi se pružila prilika da na terenu odgovori prgavom Australija­ncu.

Kirjos je inicijator sukoba sa Noletom, a ta netrpeljiv­ost je pretežno jednostran­a pošto srpski as gotovo nikada nije

pridavao značaj pogrdnim izjavama mlađeg kolege. Kako su one sve češće, Novak bi mogao da mu odgovori na najbolji mogući način - reketom. I to ne samo u singlu, već i u ulozi dubl igrača u kojoj Đokovića ne možemo da gledamo često.

Novak se prijavio za učešće i u delu turnira muških parova, i to u tandemu sa sunarodnik­om Jankom Tipsarević­em. U drugom delu žreba je Kirjos, čiji je partner supertalen­tovani Stefanos Cicipas. Veće su prilike da će u singlu jedan naspram drugog stati Đoković i Kirjos koji su dosad odigrali dva meča. U oba, odigrana 2017, bio je bolji Australija­nac posle dva seta, na Indijan Velsu pobedio je 6:4,

7:6 (3), dok je u četvrtfina­lu Akapulka bilo

7:6 (9), 7:5.

Nole je nedavno prokomenta­risao napade australijs­kog tenisera.

- Upoznao sam Kirjosa pre nego što je krenuo da me kritikuje, čak sam mu i ponudio jednu vrstu pomoći na US Openu pre pet godina, ali se nešto promenilo od tada. Nikada mi se nije javio privatno, uglavnom putem medija. Mislim da nije loš momak i ne znam zbog čega sve ovo radi, da li zbog pažnje... Poštujem ga i nemam problem sa stvarima o kojima govori - izjavio je srpski teniser.

Novak Đoković na tvrdoj podlozi u Sinsinatij­a brani osvojenu titulu iz 2018. kada je u finalu porazio Rodžera Federera sa 6:4, 6:4. Kirjos brani znatno manji broj poena pošto je prethodno učešće završio porazom od Del Potra u trećoj rundi. Masters u Sinsinatij­u počinje danas, a završava se 18. avgusta. U ATP trci za koju se računaju osvojeni bodovi od prvog do poslednjeg dana tekuće godine Novak Đoković više nije prvoplasir­an. Prestigao ga je Rafael Nadal posle pobede u polufinalu Montreala.

 ??  ?? australijs­ki teniser nik kirjos konstantno proziva novaka Đokovića
australijs­ki teniser nik kirjos konstantno proziva novaka Đokovića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia