Blic

BAZNE STANICE VODE DO UBICE IZ JABUKOVCA

- JELENA PAUNOVIĆ

Policija traga za ubicom koji je prošle nedelje iz pištolja sa prigušivač­em usmrtio Raju Kazimirovi­ća (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu (53) na salašu u Jabukovcu. Uz pomoć baznih stanica ispitaće se ko je sve bio na tom području.

Motiv četvorostr­ukog ubistva u Jabukovcu i dalje nije poznat. O ubijenom Raji Kazimirovi­ću meštani sela Jabukovac govore kao o teškom čoveku preke naravi, ali niko ne može ni da pretpostav­i zašto je ubijen na tako brutalan način.

Njegovo telo pronađeno je u petak u dvorištu kuće u Jabukovcu, na traktoru, izrešetano sa pet hitaca. Četiri projektila je završilo u Rajinim grudima, dok je jednim overen u glavu kao u scenariju mafijaškog filma. Osim njega, u dvorištu kuće pronađena su i tela njegove majke Dragice, sestre Ljubinke

Oprikić i njene ćerke Dragane. Zanimljivo je da tragovi pronađeni na licu mesta ukazuju na to da je reč o profesiona­lcu, budući da nijednom nije promašio. Takođe, na licu mesta nisu pronađene čaure, kao ni oružje.

- U toku je istraga i trenutno se radi na prikupljan­ju svih dokaza. Uz pomoć baznih stanica ispitaće se ko je sve bio na ovom području, rade se i DNK analize, do sada je na poligrafu bilo 15 osoba i svu su ga prošli - dodaje naš izvor.

Po selu Jabukovac od petka kruže razne teorije o zločinu. Jedna od njih je o zakopanom blagu. Prema rečima meštana, Raja je ranije pronašao ćup sa zlatnim dukatima, a vest o tome proširila se selom. Ipak, Raja navodno nije želeo da troši novac, te je zbog toga živeo skromno u kući bez struje na kraju sela. Ipak, meštani pričaju da ga je „odalo“to što ima više desetina grla ovaca, krava i druge stoke, a nedavno je za keš kupio traktor.

- Raja nije često napuštao salaš, retko ko ga je viđao u Jabukovcu. Uglavnom su spoljne poslove

Motiv ubistva još nije poznat. Do sada su se pojavile teorije o zločinu i vode od ćupa sa zlatom, preko sekte do osvete zbog neraščišće­nih računa

 ??  ??
 ??  ?? Ceo Jabukovac pod opsadom zbog četvorostr­ukog ubistva
Ceo Jabukovac pod opsadom zbog četvorostr­ukog ubistva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia