Blic

NADAL SE POVUKAO, ALI KIRJIOS I FEDERER SE OŠTRE

-

Novak Đoković će ove nedelje pokušati da odbrani titulu na mastersu u Sinsinatij­u, turnir počinje u drugom kolu, a prvi protivnik biće mu bolji iz meča Kveri - Herbert.

Najbolji teniser sveta je prošle sezone upravo na ovom turniru ispisao istoriju pošto je njegovim osvajanjem postao prvi teniser koji je uspeo da osvoji svih devet turnira iz masters kategorije.

Đoković je dugo čekao na titulu u Sinsinatij­u. U prošlogodi­šnjem finalu je bio bolji od sedmostruk­og šampiona Rodžera Federera (6:4, 6:4), a to nije bio prvi okršaj dva tenisera u finalu. Švajcarac je pre prošlogodi­šnjeg duela tri puta pobeđivao Novaka u borbi za trofej, kada na to dodamo i dva trijumfa Endija Mareja nad Đokovićem, možemo zaključiti da kompletira­nje masters titula nije bio lak zadatak.

- Osvajanje prvog trofeja je specijalan momenat za mene. Izgubio sam puno finala ovde zahvaljuju­ći Rodžeru, bio je ovo fantastiča­n meč - rekao je Đoković nakon osvojene prve titule u Sinsinatij­u.

A neće biti lako ni odbraniti trofej ove nedelje jer Đokovića čeka paklen raspored. Već u uvodnim kolima turnira čekaju ga potencijal­ne mine. Nakon duela u drugom kolu, izvestan je i duel sa Iznerom, koji će pokušati da skine skalp šampionu pred domaćom publikom. Potencijal­ni duel sa Kirjiosem u četvrtfina­lu je nešto čemu se većina ljubitelja tenisa nada, s obzirom

na to kakav odnos vlada između dvojice tenisera. Ako Novak bude očekivano pobeđivao sve svoje protivnike, za polufinale je projektova­n novi susret sa Rodžerom Federerom, a sudeći po izjavama koje je nedavno dao, Švajcarac je i te kako spreman za revanš srp -skom teniseru. Inače, španski teniser Rafael Nadal osvojio je Rodžers kup pošto je u finalu bio bolji od Rusa Medvedeva, a dan nakon trijumfa koji mu je obezbedio prvo mesto u ATP trci povukao se s turnira u Sinsinatij­u!

“Ne mogu da dočekam sledeći meč sa Novakom ni moj sledeći izlazak na teren, da pokažem šta mogu. Bilo je važno da se saberem posle poraza u finalu Vimbldona. Prvo vam treba nekoliko dana da postanete svesni šta se sve izdešavalo. A onda krenu flešbek scene, dolaze vam u misli detalji iz finala, i dobri i loši. A onda prosto odete na trening. I posle nekoliko treninga, više vam se te scene ne vraćaju. Jednostavn­o sam od tog trenutka bio potpuno fokusiran na Sinsinati”, istakao je Švajcarac. Masters u Sinsinatij­u ima veliku tradiciju i igra se od 1899. godine. Rekorder po broju osvojenih titula je Rodžer Federer, koji je sedam puta podigao pehar na glavnom terenu.

 ??  ?? posle više pokušaja novak je prošle godine osvojio konačno sinsinati i tako kompletira­o sve masterse
posle više pokušaja novak je prošle godine osvojio konačno sinsinati i tako kompletira­o sve masterse
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia