Blic

STRUČNJACI: DETE REKLO ISTINU O ZLOSTAVLJA­NJU

-

Izjava šestogodiš­nje devojčice za koju se sumnja da je seksualno uznemirava­o otac Živica Ć. (42) iz sela Melenci kod Zrenjanina, a u kojoj govori užasne detalje o torturi koju je proživljav­ala, autentična je po proceni stručnjaka, saznaje “Blic”.

NAKON RAZGOVORA SA šestogodiš­njom devojčicom, koja je ispitana u okviru istrage protiv njenog očuha Živice Ć., kog je majka devojčice, a njegova nevenčana supruga Z. R. prijavila za seksualno nasilje, stručnjaci koji rade na slučaju su procenili da devojčica govori istinu, nezvanično saznaje “Blic”.

- Izveštaj Centra za socijalni rad biće ključni dokaz u postupku koji se vodi protiv Živice, s obzirom na to da dete do sedam godina nema procesnu sposobnost. Samim tim, ono što predstavni­k Centra za socijalni rad napiše, odnosno njegov izveštaj je pisani dokaz. Njega brani onaj ko ga je napisao u svojstvu svedoka - kaže izvor „Blica“.

Podsećanja radi, izvor “Blica” ispričao je da je šestogodiš­njakinja rekla da ju je očuh dodirivao po polnom organu, što je nju bolelo, te je plakala i vrištala dozivajući majku, ali bi on to radio kada su bile same s njim kod kuće.

- Ona je ispričala i da je očuh pred njom i sestrom vadio svoj polni organ i dodirivao se - rekao je ranije izvor upućen u slučaj i dodao da tu nije kraj, već da je devojčica pričala i o raznim gnusobama koje su pratile to seksualno nasilje. Naš izvor ispričao je i da je devojčica kazala i da ju je očuh navodio i da “polomi ikonu na zidu i ubije svoju sestru nožem”. Još užasa isplivalo je davanjem izjava članova porodice osumnjičen­og. Naime, Živičina majka navodno je priznala da ju je sin kao mladić, pre 25 godina, silovao. Iz Višeg tužilaštva u Zrenjaninu na pitanja ”Blica” povodom ovog slučaja odgovoreno je da “neće davati informacij­e o konkretnom predmetu”.

Živica Ć. uhapšen je nakon što ga je Z. R. prijavila zbog seksualnog nasilja nad njenim ćerkama uzrasta šest i tri godine, od kojih je mlađe dete njegovo. Stručnjaci su obavili razgovor sa devojčicom, lekari su pregledali devojčice i kako nam je nezvanično rečeno, utvrdili da nemaju vidljive povrede, a zbog visokog rizika po njihovu bezbednost majka i ćerke smeštene su u sigurnu kuću.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia