Blic

MILOJEVIH 11 OD 11

- VELJKO IVANOVIĆ

Došli smo u Kopenhagen da odigramo za nas, našu porodicu, navijače i Srbiju. Rekao sam igračima: Da, ljudi planiraju, ali Bog odlučuje. Verujem u neke božanske sile. Čestitao bih igračima na odličnoj utakmici, ovakve tekme se igraju za prolaz, ne za lepotu.

Ovim rečima se Vladan Milojević obratio novinarima neposredno posle pobede nad Kopenhagen­om. Bio je očekivano emotivan Milojević posle neverovatn­og prolaska. Ipak, iza njega su neki od najvećih uspeha koji su izvojevani posle veoma neizvesnih utakmica.

Dovoljno je samo setiti se Krasnodara i Salzburga. Ipak, ovo protiv Kopenhagen­a je neka nova dimenzija. Mada, kada se emocije sklone sa strane i pogledaju se samo brojke, jasno je koliko je veliki trener Milojević.

Od 11 evropskih rivala u kvalifikac­ijama prošao je svih 11, a na to se moraju dodati i pobede nad Kelnom, remiji s Arsenalom ili Napolijem, te antologijs­ka pobeda nad Liverpulom. Kada je Milojević došao u Zvezdu, crveno-beli su bili na evropskim marginama sa koeficijen­tom sedam, koji je posle sinoćnje večeri utrostruče­n. Dvanaesti rival je Jang bojs iz Švajcarske, poslednja prepreka za ulazak u Ligu šampiona, koja je sve samo ne nepremosti­va ekipa.

Od dolaska Vladana Milojevića na klupu Crvene zvezde pomerene su mnoge granice i oboreni brojni rekordi, a jedan od njih, zapažen, vredan i star čak 45 godina, ostvariće se ovog leta. Aktuelni šef stručnog štaba crveno-belih uskoro će prestići legendarno­g Miljana Miljanića Čiču na večnoj klupskoj listi trenera po broju utakmica na klupi u evropskim mečevima. Sadašnji šef struke je sinoć u revanš meču trećeg kola kvalifikac­ija za Ligu šampiona protiv Kopenhagen­a stigao do 36. evropske utakmice, i to za nešto više od dve godine, od juna 2017. godine.

Međutim, on će do kraja kvalifikac­ija sigurno prestići legendarno­g Čiču zato što će Crvena zvezda odigrati i četvrto kolo kvalifikac­ija, pa će Milojević nadmašiti rekord iz davne 1974. godine.

Ipak, Miloje je veliki džentlmen. Sve kredite daje

svojim igračima i navijačima.

- Igrači su dali poslednji atom snage i hvala navijačima koji su pokazali da bismo da smo mogli da imamo više karata, ispunili ceo stadion. Očekujemo ih na Jang bojsu. Srećan sam što smo pobedili, ali i da nismo prošli, rekao bih kapa dole mojim igračima koje jako volim i na koje sam jako ponosan - dodao je Milojević.

Rekao je da se za ovakve utakmice živi, ali da život sportiste dozvoljava radovanje samo do ulaska u avion, a onda sledi priprema za sledećeg protivnika. Prvo je na redu gostovanje u Subotici, pa put u Bern.

MORAJU SE PAMTITI I REMIJI SA ARSENALOM ILI NAPOLIJEM, TE ANTOLOGIJS­KA POBEDA NAD LIVERPULOM.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia