Blic

Želimo opet da igramo u Ligi šampiona

-

mog strica, oba sina u jednoj večeri. Mi, unučići, dali smo im snagu da nastave dalje. Prvih dve do tri godine je bilo teško, katastrofa. Tata mi je bio najpotrebn­iji - pričao je za „Hot sport Raša“.

Radovan je ime dobio po dedi.

– Nije to često ime kod

nas Srba. Trebalo je da se zovem Nemanja, ali je tata presekao i rekao da ću dobiti ime po dedi, Radovan – Raša. Tako je i bilo.

Rašin pokojni otac igrao je takođe fudbal, bio je i predsednik Mladosti iz Tovariševa. U tom vojvođansk­om mestu održavaju se memorijaln­i turniri „Braća Pankov“.

– Porodica sa očeve strane je iz Tovariševa, a majčina je iz Bačke Palanke. Rođen sam u Novom Sadu, odrastao tamo, iz naselja Podbare sam.

Dete je Vojvodine, nosio je i kapitensku traku novosadsko­g kluba, a na promociji u pojačanje ruskog Urala pojavio se u

majici „delija“posvećenoj tragično stradalom navijaču Marku Ivkoviću.

– Ljubav prema Zvezdi nikada nisam krio, a bila mi je samo problem u karijeri. Pogotovo u Vojvodini. Svega je tu bilo… Nije mi žao uopšte. Kao što oni vole svoj klub, tako ja volim svoj. To što sam ponikao tamo i što sam dete Vojvodine mi uopšte nije predstavlj­alo problem da dođem ovde. Do sada sam u šali govorio, ali mislim ozbiljno – da nisam stigao u Zvezdu, smatrao bih da se nisam ozbiljno bavio fudbalom.

Posle njegovog potpisivan­ja ugovora sa crveno-belima, na internetu je osvanula fotografij­a Pankova kako pokazuje iz voza srednji prst prema golmanu Vladimiru Stojkoviću.

– Evo, da otklonim sve dileme, to jesam ja na toj slici. Bio sam klinac, još srednjoško­lac, sa drugarima iz Bačke Palanke - kazao je Pankov za „Sportski žurnal“.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je tada nosio majicu “delija”. U to vreme je još bio igrač Vojvodine, a kasnije je preko Urala, AEK Larnake i Radničkog iz Niša stigao do „Marakane“u transferu vrednom 300.000 evra. OVOM MAGIČNOM ASISTENCIJ­OM Marko Marin je spojio Boaćija sa golom i najavio veliki uspeh. Ipak, za potvrdu je bilo neophodno da naš tim prođe kroz utakmicu koja je obilovala uzbuđenjim­a, a slavlje je stiglo tek posle penal serije

„Borili smo se do kraja, verovali do poslednjeg minuta. Na kraju penali, bujica emocija i plasman u sledeću rundu. Veoma smo srećni. Ovo nije kraj. Želimo opet da igramo u Ligi šampiona - izjavio je kapiten Crvene zvezde.

 ??  ?? iako je u igru ušao bez zagrevanja, napadače je stavio u džep
iako je u igru ušao bez zagrevanja, napadače je stavio u džep
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia