Blic

POTCENJUJU NAS, ALI MI SMO BOLJI

- PETAR LAZIĆ

Fudbaleri Partizana večeras od 19 sati igraju utakmicu istine. Crno-beli su u Evropi zasijali punim sjajem, što je pokazao prvi meč trećeg kola kvalifikac­ija za Ligu Evrope i pobeda u Beogradu protiv Malatije (3:1). Izabranici Sava Miloševića u Turskoj bi mogli do vize plej-of, ali i do svojevrsno­g kamena temeljca za neki novi Partizan.

Lepo je bilo videti kako “parni valjak” grmi u Evropi, kada su stranci crno-belih plesali protiv Malatije, iako od većine javnosti već otpisani. Nisu samo Sadik, Suma i Asano zapušili usta dušebrižni­cima, već su doneli i novi šmek u Humsku. Partizan je igrao ozbiljno, organizova­no i efektno, što je u nekim ranijim godinama bila i njegova karakteris­tika.

Nerešen rezultat na gostovanju Napretku u Kruševcu (2:2) u okviru četvrtog kola Superlige, nije pokvario

opšti utisak iz kvalifikac­ija za Ligu Evrope, možda ponekog zabrinuo, ali rano je da se traži neka dlaka u jajetu. Na redu je ono pravo - revanš na turskom tlu. Kod Nemanje R. Miletića, pored sportskog motiva, proradio je i inat zbog potcenjiva­čkih glasina koje su stigle iz Turske.

- Rekli su da će nam dati četiri gola. Mi im kažemo vidimo se na terenu. Oni će morati da napadnu jer su u zaostatku, a ključno će biti prvih 20 minuta. Pokazali smo da možemo da igramo sa njima i da smo bolji podvukao je Miletić

- Pokušavam da se fokusiram i utičem na svoje igrače koliko je moguće. Bilo koje opuštanje može skupo da nas košta, pogotovo posle Kruševca. Za razliku od Napretka, neću rotirati. Moja greška je bila što sam odabrao tim koji nije izbalansir­an, naročito ne defanzivno - poručio je kormilar “parnog valjka” Savo Milošević.

Interesant­no, na dnevnom redu pred Malatiju, našla se Crvena zvezda i njen prolaz u narednu rundu

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia