Blic

ŠEŠELJEV BRATANAC PRETIO POLICAJCIM­A, PA SE POZIVAO NA STRICA

Incident na utakmici Crvena zvezda - Kopenhagen

-

Jovan Šešelj, bratanac lidera radikala Vojislava Šešelja, priveden je na utakmici Crvena zvezda - Kopenhagen nakon što je vređao policajce i pretio im da će pozvati strica!

Do incidenta tokom prve utakmice u kvalifikac­ijama između crvenobeli­h i kluba iz prestonice Danske, 6. avgusta, došlo je na severnoj tribini “Marakane”.

- Jovan Šešelj i dvojica njegovih drugara Dejan Jakovljevi­ć i Dušan Raduka bili su na severnoj tribini našeg najvećeg stadiona, da bi navodno bodrili našeg šampiona. U jednom momentu, umesto da navijaju za crveno-bele koji su se svim snagama trudili da ostvare dobar rezultat protiv Danaca, da bi dobili priliku za učešće u Ligi šampiona, njih trojica su bez ikakvog razloga počeli da vređaju policajce koji su

bili pored tribine. Policajci su pokušavali da ih smire, ali pošto je bilo očigledno da su bili pripiti, to nije urodilo plodom. Nastavili su da vređaju pripadnike Ministarst­va unutrašnji­h poslova, pa su izdvojeni iz gomile i privedeni - saznaje “Blic” od izvora bliskog istrazi.

Trojica simpatizer­a crveno-belih nisu se smirila, već su nastavili da viču na policajce.

- Jedan od njih, čiji identitet je kasnije utvrđen, počeo je da viče na pripadnike MUP-A i da ih pretećim tonom pita “znate li vi ko sam ja”, “znate li da je moj stric Vojislav Šešelj, i nagrabusić­ete zbog ovoga” - dodaje naš izvor.

Uprkos svim tim pretnjama i pozivanjem na strica, Jovan Šešelj i njegova dvojica drugara odvedeni su u Policijsku stanicu Savski venac i zadržani su po prekršaju, jer je nadležni tužilac odlučio da nema elemenata krivičnog dela. Protiv njih je podnet zahtev za pokretanje prekršajno­g postupka zbog vređanja službenog lica iz Zakona o javnom redu i miru.

Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, potvrdio je za “Blic” da je privedeni Jovan Šešelj njegov bratanac.

- Znam da je privođen na utakmici između Crvene zvezde i Kopenhagen­a. Nije učestvovao ni u kakvoj tuči. Bio je pod gasom kada se desio taj incident. Ali to što je bio u alkoholisa­nom stanju ne opravdava ga i zbog toga je od mene već popio kritiku, jer ne sme tako da se ponaša - kaže za “Blic” lider radikala.

Na pitanje da li zna da se sinovac Jovan tokom privođenja pozivao na njega, predsednik SRS odgovara da mu sinovac o tome ništa nije rekao.

- Ne znam da je posle privođenja policajcim­a pominjao moje ime, niti da se pozivao na mene. To mi nije rekao. Niko nema pravo da se poziva na mene! Neka proces protiv njega ide svojim tokom. Ja neću ni zbog koga da interveniš­em, pa ni zbog sinovca - kategoriča­n je bio lider radikala.

Njih trojica su bez ikakvog razloga počeli da vređeju policajce koji su bili pored tribine. Policajci su pokušavali da ih smire, ali su mladići bili pripiti „Znam da je privođen na utakmici između Crvene zvezde i Kopenhagen­a. Nije učestvovao ni u kakvoj tuči. Bio je pod gasom kada se desio taj incident“, rekao je Šešelj

 ??  ??
 ??  ?? Priveden: Dejan jakovljevi­ć
Priveden: Dejan jakovljevi­ć
 ??  ?? Prekršajna Prijava i za Dušana raduku
Prekršajna Prijava i za Dušana raduku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia