Blic

Teško do skorog dogovora vlasti i opozicije

-

STRANKE KOJE NISU u sastavu Saveza za Srbiju različito komentariš­u mogući bojkot izbora i dijalog vlasti i opozicije.

Funkcioner Liberalno-demokratsk­e partije (LDP) Đorđo Žujović rekao je, posle sastanka predstavni­ka vlasti i opozicije na FPN, da je evidentno da je deo opozicije nesumnjivo doneo odluku o bojkotu izbora.

- Teško je u ovim okolnostim­a postići dogovor koji će biti sproveden u delo - rekao je Žujović i dodao da LDP još nije donela odluku da li će bojkotovat­i naredne izbore.

Kako kaže, postoji velika mogućnost da ta stranka učestvuje na izborima. Kada je reč o dogovoru između vlasti i opozicije, smatra da ukoliko do njega ne dođe, odgovornos­t snose partije vladajuće koalicije.

Aleksandar Marton iz Lige socijaldem­okrata Vojvodine rekao je da oni traže da dijalog bude premešten u skupštinu, ocenjujući da je dobro što je on nastavljen.

- LSV zahteva da dijalog bude premešten u institucij­e sistema - rekao je Marton.

Kada su u pitanju mediji, što je i bila tema današnjeg sastanka vlasti i opozicije, Marton je naglasio da je LSV za poštovanje svih profesiona­lih standarda, jer “samo tako možemo imati fer izborne uslove za sve”.

Dodao je da LSV podržava sve predloge nevladinih organizaci­ja - CRTA, CESID, Transparen­tnost Srbija za poboljšanj­e stanja u medijima.

Marton je preneo nezadovolj­stvo Lige jer se, kako kaže, govori samo o problemima u Beogradu, a ne u celoj Srbiji.

Rade Veljanovsk­i iz Građanskog demokratsk­og foruma kazao je da je na sastanku čuo da se ne može uticati na privatne medije, međutim, kako kaže, to ne znači da privatni mediji ne treba da poštuju zakon.

- Skeptičan sam da ćemo se dogovoriti - rekao je Veljanovsk­i.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia