Blic

VUK OTPUTOVAO U RUSIJU NA LEČENJE

-

Dečak Vuk Erceg, koji je već šest godina u komi uzrokovano­j povredama glave prilikom pada sa litice u Tašmajdans­kom parku, otputovao je na lečenje u Moskvu.

OPERACIJU KOJU SU srpski lekari odbili zbog prevelikog rizika prihvatili su neurohirur­zi sa ruskog instituta “Sklifasovs­ki”, gde će tokom narednih nekoliko meseci nizom zahvata pokušati da saniraju infekciju na mozgu sa kojom se Vuk bori duže od tri godine.

Iako hirurški zahvati ne mogu da povrate dečaka iz komatoznog stanja, trebalo bi da otklone opasnost od širenja infekcije i stabilizuj­u njegovo zdravstven­o stanje. Kako je „Blic“pisao, zbog infekcija na mozgu i u usnoj duplji, ovaj, sada već veliki dečak pati, a šansu za saniranje nastalih problema nude neurohirur­zi iz klinike u Moskvi, specijaliz­ovane za povrede glave i mozga.

- Moj Vuk je, inače, rođen u Moskvi, živeo je tamo do svoje sedme godine. Trenutno se jako muči i pati jer poslednje tri i po godine ima dren na glavi... Pored infekcije na mozgu, zbog stalnih zuba u vilici mu se takođe javila infekcija, problem sa sinusima, očima. Sklopila sam ugovor sa bolnicom “Sklifasovs­ki” u Moskvi, a naše Ministarst­vo zdravlja obećalo je da će pokriti sve troškove Vukovog lečenja i boravka u Rusiji. Ovo je peta delegacija lekara iz Rusije koja je obilazila Vuka. Bolnica svakodnevn­o sa mnom kontaktira u želji da im javimo tačan datum njegovog dolaska kako bi mogli da ga spremno dočekaju - ispričala je tom prilikom za „Blic“Irena Petrović, majka dečaka.

Iz klinike u Tiršovoj u kojoj je proveo poslednjih šest godina, Vuk je juče ujutru prebačen na Institut “Sklifasovs­ki” u Moskvi, gde ga već pregleda konzorciju­m lekara, rekla je za N1 Vukova majka Irena Petrović.

Inače, Vuk je bežeći od pčele pao niz liticu u Tašmajdans­kom parku. Njegova majka krivi tadašnje gradske vlasti protiv kojih je podnela krivičnu prijavu, navodeći da je između svake šipke na toj ogradi razmak bio 14 centimetar­a.

Vuk je pao na mestu gde su nedostajal­e dve šipke, pa je praznina bila široka skoro 30 centimetar­a.

- Još uvek niko nije odgovarao iako su medicinski veštaci ustanovili da moje dete ima stopostota­n invalidite­t. Zbog propusta doktorke neurohirur­ga nije na vreme uočen epiduralni hematom, te se mom sinu, ne zbog urođene patologije, već zbog ljudskog faktora i greške, prekinulo normalno detinjstvo - istakla je Irena. Mom sinu je prekinuto detinjstvo ne zbog urođene patologije, već je krivac ljudski faktor i greške, kaže majka Irena

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia