Blic

SKAKALA SA DRUGARIMA U SAVU, NIKO NIJE VIDEO KADA JE POTONULA

Nađeno telo Stefane M. (14)

- V. L., M. B., M. M.

Priboj je juče u neverici dočekao vest da je 14-godišnja devojčica, koja je u nedelju predveče pronađena mrtva na Savi na Makišu, zapravo njihova sugrađanka Stefana M.

Uzorno, vaspitano i živahno dete, dobar đak i sportista - pričali su utučeni poznanici njenih roditelja.

Stefana je prekjuče sa svojim roditeljim­a i mlađim bratom bila na Makišu, na jednom splavu čiji vlasnik je rodom iz Priboja i koji je organizova­o druženje za svoje poznanike. Oko 17 sati primećeno je da devojčice nema, a njeno beživotno telo zatečeno je u reci dva sata kasnije.

Pod kojim je okolnostim­a

i kada je Stefana, koja je za desetak dana trebalo da krene u osmi razred Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Priboju, pala u Savu, zasad nije poznato.

- Verovatno se nikada neće ni saznati jer, koliko smo uspeli da čujemo, taj trenutak niko nije video. Samo je primećeno da je nema što je, posle nekog vremena tokom koje su je otac i majka tražili među gostima splava, pobudilo sumnju da je nestala u reci. Prema onome što znam, Stefana je bila dobar plivač - ispričao nam je prijatelj porodice nastradale devojčice.

Nedugo po prijavi da je devojčica nestala, kaže on, na Makiš su pristigli ronioci Žandarmeri­je koji su pronašli telo devojčice, kako se priča u Priboju,

ispod splava na kojem je organizova­no druženje.

Osim informacij­a koje su stigle u Priboj iz Beograda, gde se još uvek nalaze Stefanini roditelji, da će obdukcija utvrditi uzrok smrti 14-godišnjaki­nje, drugih detalja vezanih za ovu nesreću zasad nema.

Ekipa „Blica“juče je bila na Makišu. Vlasnik splava na kojem se tragedija dogodila zove se Jovan i on je pašenog Stefaninom ocu. Prema rečima komšija, porodice su se okupile u nameri da vikend provedu na reci u zabavi i druženju. Desetak metara od splava je ograđeni posed, takođe Jovanovo vlasništvo. Na tom placu nalazi se manji letnjikova­c, bazen, ležaljke i razbacane igračke.

Prema rečima čoveka koji se tog kobnog trenutka u nedelju oko 17 sati nalazio na splavu pored, Stefana je zajedno sa ostalom decom skakala u reku sa skakaonice na splavu, dok su roditelji bili u dvorištu poseda.

- Bilo je desetak dece, video sam da su skakala u reku, i u jednom trenutku čuo sam da viču: „Gde je Stefana, nema Stefane“. Čim sam shvatio o čemu se radi, uskočio sam u reku u nadi da ću pronaći devojčicu. Ali posle tri minuta nisam više mogao da izdržim pod vodom i izronio sam - priseća se naš sagovornik, koji je i dalje pod šokom.

Prema rečima očevidaca, neutešni roditelji su bili potpuno van sebe, te im pripadnici policije nisu dozvolili da vide telo deteta.

- Ma, strašno je bilo, roditelji su zapomagali, tražili su da vide ćerku, ali nisu im dozvolili zbog dodatnog šoka. Hitna pomoć im je dala lekove za smirenje, ali njihovu bol ništa nije moglo da ublaži. U prevelikom šoku bili su i Jovan i njegova porodica navodi naš sagovornik.

Uzrok nesreće se utvrđuje.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia