Blic

NAKON OTMICE I DEČKO JE OSTAVIO

NOVI DETALJI NESVAKIIDA­ŠNJE KRIMI-PRIČE IZ ITALIJE

- M. Brkić n

Srpkinja Marija Trifunoska (35), koja je oteta u Torinu, iz straha je pobegla nazad u Austriju, dok se policija sada fokusirala na njenog osuđivanog dečka Zorana Nikolića (41) jer je pobegao iz straha da će ga ubiti i nije zvao da se raspita kako mu je devojka.

ČETVORICA MUŠKARACA, OD kojih je jedan nemački građevinsk­i preduzetni­k Mihael Hofman (54), dvojica privatnih detektiva iz Nemačke Denis Hoh (25) i Herman Reklin (24) i Austrijana­c Edvard Lipenski (58) organizova­li su otmicu ljudi za koje sumnjaju da su Hofmana prevarili metodom “rip-dil” i tako mu ukrali 50.000 evra. Oni su prošle srede u 10 sati ujutru u centru Torina, pred mnogobrojn­im očevicima na silu u kombi ubacili Mariju Trifunosku, maskirani u policajce, naoružani lažnim pištoljima, dvosmernim radio-uređajima, noževima i biber-sprejom. Policija je po prijavi građana odmah ušla u trag otmičarima, a Srpkinja je u kombiju zatečena vezana električni­m pojasevima.

Srbin Zoran Nikolić, koji je bio sa Marijom u društvu kada je kidnapovan­a, pobegao je sa lica mesta, izgubivši u tom trenutku svoj austrijski pasoš. Italijansk­i mediji preneli su da je razlog zbog kojeg je policija sada fokusirana na njega to što Nikolić nakon oslobađanj­a njegove devojke Marije uopšte nije došao u policiju, čak ni da bi se informisao o njenom stanju, što se smatra prilično neobičnim i sumnjivim. Bilo je očevidaca koji su ispričali da su videli kako Zoran trči ulicom, a policija koja je našla Zoranov pasoš na ulici tragala je za njim satima. Kada su mu ušli u trag, odveli su ga u policijsku stanicu, gde je dao izjavu.

- Pobegao sam jer sam se plašio da će me ubiti. Ugovoren sastanak bila je zamka, ali to nije bilo namenjeno nama, Marija i ja nismo znali za prevaru rekao je Nikolić preko svog advokata.

Nikolić je objasnio da je kontaktira­o Austrijanc­a Edvarda Lipenskog, prijatelja nemačkog preduzetik­a Hofmana, nakon što je video njegov oglas u novinama o profitabil­nom dogovoru o razmeni valuta. On, kao čovek koji je već bio osuđen uslovno na godinu i šest meseci zbog prevare teške 350.000 evra izvedene takođe tehnikom rip-dil, nije mogao ovoj ponudi da odoli.

Zoran je objasnio policiji da je „Marija u njegovom društvu bila samo zbog posla koji je mislio da će sklopiti”.

Srbin Zoran Nikolić, koji je bio sa Marijom u društvu kada je kidnapovan­a, pobegao je sa lica mesta izgubivši u tom trenutku svoj austrijski pasoš

 ??  ?? policija u italiji uhapsila četvoricu Otmičara koji su bili maskirani u policajce
policija u italiji uhapsila četvoricu Otmičara koji su bili maskirani u policajce
 ??  ?? Otmičari na sebi imali pancire
Otmičari na sebi imali pancire

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia