Blic

Otac i sin krijumčari­li devojčicu

- BRANKO JANAČKOVIĆ

Svetlana Rančić (54) i njena ćerka Anđela (16) iz Pirota poginule su u saobraćajn­oj nesreći koja se dogodila u petak u Bugarskoj dok je Anđelin otac i Svetlanin suprug Marjan Rančić (60) teško povređen.

Prema prvim informacij­ama, oni su automobilo­m marke “fijat panda” krenuli u Grčku na more kada su se kod mesta Kočerinovo u Bugarskoj sudarili sa autobusom koji je saobraćao na relaciji Blagojevgr­ad - Sapareva Banja. Nezvanično se saznaje da je Svetlana nastradala na licu mesta usled teške povrede vrata dok je Anđela preminula na putu za bolnicu zbog istih povreda. One su spavale u momentu strašnog sudara, dok je Marjan, koji je bio za upravljače­m automobile, zadobio teške povrede

CARINICI SU U subotu na punktu Merdare, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčare­nja devetogodi­šnje devojčice sa teritorije

i lekari se u Bugarskoj još bore za njegov život.

Prema pisanju bugarskih medija, automobil u kojem se nalazila porodica Rančić sudario se s autobusom bugarske građevinsk­e firme

iz Blagojevgr­ada, koji je prevozio radnike u Saparevu Banju. Bugarski mediji su izvestili da je, prema rečima vozača autobusa, automobil iznenada prešao na levu stranu kolovoza, gde je udario AP KIM u Nemačku.

Dete je pronađeno u prostoru za rezervni točak automobila „krajsler“nemačkih registarsk­ih oznaka. Njime su ka Nemačkoj putovali 42-godišnji otac i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalno­sti, s tim da je otac kod sebe imao putne isprave tzv. Kosova, a sin ličnu kartu izdatu u Nemačkoj.

Oni su u susretu sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave. u prednju desnu stranu autobusa. Vatrogasci su 25 minuta intervenis­ali da bi izvukli Marjana iz smrskanog vozila i on je prevezen u bolnicu. Zasad nije poznato zašto je automobil u kojem su se nalazili prešao u suprotnu traku i sudario se sa autobusom.

Na pirotskoj televiziji „Pi kanal“, gde je radila Svetlana Rančić, svi su u šoku i žalosti nakon vesti o tragediji.

- Svetlana je radila od osnivanja „Pi kanala“1999. godine. Bila je marketing saradnik i sekretaric­a, jednostavn­o - duša „Pi kanala“. Neko ko je voleo svoj posao, bio odan firmi. Čovek sa kojim ste mogli i da se posvađate,

Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u gepeku, u prostoru za rezervni točak, pronašli devetogodi­šnju devojčicu albanske nacionalno­sti, čija su dokumenta, kao i izvod o prebivališ­tu izdat u Podujevu, naknadno pronađeni u unutrašnjo­sti jer i za svađu vam treba čovek, i da se pomirite i da sarađujete... Ceo kolektiv je ovo pogodilo - kaže urednik Dragan Denčić.

Svetlana je od prošlog ponedeljka bila na odmoru a u Grčku su krenuli u petak ujutru. U četvrtak po podne je poslednji put svratila do televizije.

- Bila je veoma odana poslu, svratila je u četvrtak po podne da još nešto završi. Tragedija je velika pogotovo što je i ćerka nastradala, otac se bori za život - kaže Denčić.

Marjan je vlasnik i direktor jedne pirotske agencije za posredovan­je u zapošljava­nju, a Anđela je bila đak pirotske gimnazije gde je u septembru trebalo da pođe u treći razred.

- Svetlani je sestra umrla pre dve godine, a otac pre tri ili četiri godine. Ima majku koja živi u jednom selu pored Pirota. Ne znamo šta se desilo, jedino ono što je objavljeno u medijima. Tek rodbina treba da ide da uzme tela u Bugarsku i da stigne zvaničan policijski izveštaj, zapisnik sa obdukcije i lekarski izveštaji, pa će se znati šta se desilo. Ne verujemo da se Marjan uspavao za volanom jer je bio iskusan vozač, a i mesto nesreće je oko 170 kilometara od Pirota - pričaju prijatelji iz Pirota. automobila.

Vozač automobila je nakon što je sakrivena devojčica pronađena, rekao da se radi o detetu njegove sestre koja živi u Nemačkoj i da se dete igralo i slučajno sakrilo tu. Devojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a osumnjičen­ima za njeno krijumčare­nje policija je odredila pritvor od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia