Blic

NATHO ZA LIGU EVROPE

- PETAR LAZIĆ

Najzaslužn­iji što se Bibras Natho našao u priči sa Partizanom jeste prvotimac crnobelih Zoran Tošić, s kojim je Izraelac igrao tri sezone u CSKA iz Moskve.

Kapiten reprezenta­cije Izreala trebalo bi da bude motor “parnog valjka”, s kojim je potpisao trogodišnj­i ugovor po kojem će zarađivati 600.000 evra po sezoni.

UPartizanu su rešili da ovaj prelazni rok, zapravo čitava sezona, bude u znaku stranaca. Posle povratka Sejdube Sume, angažovanj­a Umara Sadika i Takume Asana, crno-beli su doveli spektakula­rno pojačanje - Bibrasa Natha. Kapiten reprezenta­cije Izraela dolazi kao slobodan igrač pošto mu je ugovor sa Olimpijako­som istekao, potpisaće trogodišnj­i ugovor i zarađivati 600.000 evra po sezoni. On će biti perjanica veznog reda “parnog valjka”, čime je klub iz Humske pokazao zube i kao da je poručio “ove sezone sa nama nema šale”.

Uostalom, prolaz u plej-of Lige Evrope to jasno i pokazuje. Partizan je na tom putu eliminisao velški Konahs Ki i tursku Malatiju, a i norveški Molde bi trebalo da bude na

spisku poraženih. Grupna faza Lige Evrope Partizanov­a je realnost.

A šta ekipi Save Miloševića donosi iskusni Natho (31)? Pre svega sigurnost u srednjem redu. Izraelac može da pokrije sve pozicije - igrao je u karijeri na mestima defanzivno­g, centralnog, ofanzivnog veznog, kao i po boku. Preturio je preko leđa veliki broj kvalitetni­h utakmica noseći dres Rubina iz Kazanja, PAOK-A, CSKA iz Moskve i Olimpijako­sa. Čak 60 utakmica do sada za selekciju Izraela dodatno govori u prilog tome da su crno-beli dobili ozbiljnog fudbalera.

Inače, inicijator ideje da se u Humsku dovede Natho bio je Zoran Tošić. Prvotimac “parnog valjka” proveo je tri godine zajedno sa Nathom u ekipi moskovskog CSKA.

- Bez obzira što znam da je u prethodnom periodu imao velike ugovore, pomislio sam zašto da ne probamo. Predočio sam to ljudima iz kluba, bili su oduševljen­i. Ubeđen sam, ukoliko moj drug Natho dođe, biće to totalno drugačiji Partizan - rekao je pre izvesnog vremena Bambi.

Shodno kvalitetu, Izraelac će u Superligi voditi jednu od glavnih uloga, što se tiče vezista. Interesant­no, Natha je dobro zapamtio večiti rival crno-belih. Naime, Crvena zvezda je pre godinu i po dana eliminisan­a od CSKA u šesnaestin­i finala Lige Evrope, posle dvomeča (0:0, 1:0), a meč u Moskvi bio je u znaku fenomenaln­og Izraelca, koji je bio svuda na terenu i delio lopte kao od šale. I večiti derbi, dakle, biće interesant­an i zbog Natha.

Izabranici Save Miloševića su savladali Rad sa 3:0 u 5. kolu Superlige, čime su napravili dobru uvertiru pred prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope protiv Moldea (četvrtak, 21 sat). Crno-beli će danas saznati da li je njihova žalba uvažena, posle kazne UEFA da dve utakmice Partizan mora da igra bez navijača.

 ??  ?? novo pojačanje crno-belih bibras natho doneće ogromno iskustvo u ekipu save miloševića
novo pojačanje crno-belih bibras natho doneće ogromno iskustvo u ekipu save miloševića
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia