Blic

ŽENI IZVADILI TUMOR NA JETRI VELIČINE 25 CM

PODVIG LEKARA Na KC Srbije operisan hemangiom pred kojim su uzmakli mnogi stručnjaci

- ANDRIANA JANKOVIĆ

Tim hirurga Klinike za digestivnu hirurgiju KCS, predvođen dr Vladimirom Dugalićem, nakon osmočasovn­e operacije odstranio je Subotičank­i Milanki Petrović (41) tumor veličine 25 centimetar­a koji je zahvatio više od polovine jetre, saznaje “Blic”.

Mnogi vrsni stručnjaci uzmakli su pred benignim tumorom koji je rapidno, za nešto više od pola godine, porastao toliko da je svojom veličinom, ali i pozicijom u organizmu, pretio da Milanki ugrozi život. A sve je krenulo u novembru prošle godine, kada je ova žena, nakon što je osetila bol u levoj strani stomaka, otišla na ultrazvučn­i pregled.

- Ležim na stolu, ali shvatam da mi doktor sve vreme maltene snima desnu stranu stomaka, a ne levu. Naravno, kao što sam i očekivala, doktor mi govori da je “našao malo veći problem od onog sa leve strane, ali da ćemo o tome posle” priča za “Blic” Milanka koja sada, samo šest dana nakon operacije, šeta klinikom bez ikakvih tegoba i bolova.

Nakon dijagnosti­kovane

endometrij­oze materice, odlazi na operaciju, gde joj taj problem saniraju. Međutim, niko joj još uvek ne govori ništa o “problemu s desne strane”.

- Ležala sam u bolnici i slušala doktore i zaposlene kako prolaze kraj moje sobe i pričaju o meni kao “onoj osobi koja ima one promene na jetri”, ali mi niko ne govori ništa. Čekala sam, počinju sve jači bolovi, povraćanja. Kada sam jela, ako recimo uzmem četvrti zalogaj nečeg, ja sam ga već povratila. Nisam to više mogla da izdržim te sam opet išla kod doktora u Suboticu koji mi je rekao da imam tumor, ali da on tu ne može ništa - u dahu govori ova Subotičank­a.

Zatim su je poslali na Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici, ali osim sleganja ramenima i rečenice “ne možemo ništa da učinimo”, nije dobila više.

- Niko nije hteo da prihvati moj slučaj... Meseci prolaze, a u proleće tumor je već narastao do 16 centimetar­a. Srećom, dolazim

 ??  ?? zbog veličine tumora milanka nije mogla da jede, spava, imala je neprekidne mučnine i bolove... više od pola tumor koji je zahvatio pukne svakog Časa jetre pretio je da
zbog veličine tumora milanka nije mogla da jede, spava, imala je neprekidne mučnine i bolove... više od pola tumor koji je zahvatio pukne svakog Časa jetre pretio je da

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia